Pokazaću im ko je najjači

Izvor: Kurir, 16.Jul.2009, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokazaću im ko je najjači

Najpoznatiji srpski ultimatfajter Miodrag Petković pun samopouzdanja dočekuje predstojeći „kejdž fajt“ u Beogradskoj areni 17. jula. Popularni Pele je



Najpoznatiji srpski ultimatfajter Miodrag Petković pun samopouzdanja dočekuje predstojeći „kejdž fajt“ u Beogradskoj areni 17. jula. Popularni Pele je, kako kaže, ceo život posvetio strunjači i ringu. Deluje prilično smireno i gotovo je nemoguće zaključiti da se radi o prekaljenom borcu koji je radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mečeve na svim kontinentima. Sada mu se pružila prilika da se prvi put pokaže pred svojim navijačima u žičanom kavezu.

Prvi put u Srbiji biće organizovan takozvani kejdž fajt, jedno od najatraktivnijih takmičenja na planeti. Šta gledaoci mogu da očekuju?

- Organizatori su Austrijanci, braća Etel, a oni su poznati kao majstori spektakla. Sve će biti na najvišem nivou i to je jedan od razloga što sam odlučio da se borim ovde - priča Petković.

Kažete i da vas je prilično zaintrigirao naziv turnira „Ko je najjači?“.

- Nisam sujetan, ali takav naziv takmičenja uspeo je da mi probudi sujetu. Ne želim mnogo da se hvalim, ali videće se u kavezu. Zaista sam žestoko trenirao. Dolaze odlični fajteri iz Hrvatske, Poljske, Grčke, Austrije, Portugala i Italije. Pored mene, Srbija će imati još jednog predstavnika.

Za ovu priliku propozicije su takve da pobednik može biti odlučen samo prekidom ili predajom.

- Prava stvar, pošto neće biti manipulisanja poenima. Borbe će trajati dva puta po pet minuta i, ako nakon toga nema pobednika, ide se u ekstra rundu bez vremenskog ograničenja. Nema sudijskih odluka, pošto će pobednik biti odlučen nokautom, gušenjem ili predajom.

Kako ste doneli odluku da se bavite za mnoge „krvavim“ sportom?

- To se u svetu zove mešane borilačke veštine ili skraćeno MMA i predstavlja piramidu borilačkih sportova, a ja sam ceo život na strunjačama. Počeo sam sa sedam godina da treniram džudo. Prešao sam na boks, pa na rvanje i na kraju na džijudžicu. Sada sam sve to objedinio i pronašao se u ovom sportu.

Boravili ste i u Brazilu, zemlji u kojoj je ultimat fajt veoma popularan.

- Trenirao sam u Rio de Žaneiru, ali sam se borio, recimo, u centru Amazonije, usred ničega. Za nas nisu ni čuli, a ja sam izašao uz „Đurdevdan“ i trube. Pet hiljada divljih Brazilaca je zanemelo.

Kažete da se vaša majka često zabrine kada vidi slike protivnika sa kojima treba da se borite.

- Majka ko majka. Ima ona izreka: daj bože ono što ti žena misli, ne daj bože ono što ti majka misli. Ona je uvek u panici, najpre zbog aviona jer često putujem.

Šta kaže supruga?

- Radi mečeve u savateu, tako da nema problema. Nama je tuča porodični biznis.[ antrfile ]

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.