Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 23:12

Pojet VS "Loko" Palermo

Čile – Primera divizija: Šampion Universidad Katolika dočekuje Kuriko Unido u četvrtom kolu. Duel će da obeleže dvojica trenera, nekada velikih asova na zelenom pravougaoniku

Prva pomisao na nadimak "Loko" iliti Ludak je Marselo Bijelsa, Argentinac na klupi Lidsa. U istoriji fudbala ovaj ne baš laskav prefiks imao je Urugvajac Sebastijan Abreu, ali najpoznatiji je sigurno bio Martin Palermo, legendarni golgeter Boke Juniors, čovek koji je sa 236 golova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najbolji strelac u istoriji tima sa Bombonjere. Davao je u karijeri mnogo bitnih golova kako za velikana iz Buenos Ajresa, tako i za reprezentaciju Argentine, ali je najviše ostao upamćen po tri promašena jedanaesteca na jednom meču.

U pitanje je meč Kopa Amerike 4. jula 1999. godine između Kolumbije i Argentine. Gaučosi su razbijeni na svom terenu sa 3:0, a Palermo je uspeo da uradi nešto što nikom nije uspelo. Završilo je u Ginisovoj knjizi. Prvi put je pogodio prečku, drugi put je promašio ceo gol, a ni to mu nije bilo dovoljno nego je opet uzeo loptu i s kreča opet nije uspeo da nađe put do mreže. Ovog puta mu je golman odbranio.

Posle kraja igračke karijere, Palermo se okušao u trenerskim vodama. Vodio je Godoj Kruz, Arsenal Sarandi, Union Espanjolu, Pačuku, a od prošle godine opet je u Čileu na klupi malenog Kurika Unida.

Palermo noćas (02.30) sa svojim fudbalerima iz Kurika izaziva šampiona Čilea Universidad Katolika. Na klupi tima iz Santijago de Čilea sedi još jedno veliko ime, Urugvajac Gustavo Pojet. On je prošlog meseca preuzeo kormilo šampiona Čilea. Pre velikana iz Santijago de Čilea predvodio je Bordo, Šangaj Šenhua, Betis, AEK iz Atine, Sanderlend i Brajton. Najveći trag kao igrač je ostavio u Saragosi, Čelsiju i Totenhemu. Pojet je poslednjeg dana februara seo na klupu najboljeg tima Čilea. Zamenio je Argentinca Arijela Olana koji je karijeru nastavio na klupi vicešampiona Južne Amerike Santosa.

02.30: (1,50) Universidad Katolika (3,90) Kuriko Unido (6,25)

Šampion je počeo sezonu osvojenim Superkupom protiv Kola Kola (4:2), osvojio je svih šest bodova u prva dva kola nove sezone u Primera diviziji, ali je prošle nedelje poražen u gostima od Audaks Italijana sa 1:0. Kuriko Unido ima solidan učinak od četiri boda u prva tri kola.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Katolika je ove sezone glavni pretendent za odbranu trona, a konkurenti bi trebalo da budu gradski rivali Universidad de Čile i Kolo Kolo, kao i Union Kalera. Najveći plus za šampiona je otkup najboljeg strelca lige prošle sezone, Fernanda Zampedrija. Argentinac je igrao kao pozajmljeni fudbaler Rosarija, a tim iz Santijaga ga je platio 1.590.000 evra, ozbiljan novac za prilike u Čileu. On je postigao jedan gol ove sezone i to sa bele tačke. Imao je problema s povredama na startu sezone, pa golgeter još nije uhvatio ritam.

Nije se mnogo menjao šampionski tim. U ekipi je i dalje šest Argentinaca, a najpoznatiji Gaučos je nekadašnja velika nada Dijego Buonanote.

Neće biti lako šampionu. Prošle sezone Katolika u dva meča u prvenstvu nije pobedio Kuriko Unido. U Santijago de Čileu nije bilo pobednika – 1:1, dok je Palermov tim dobio današnjeg rivala sa 3:2. Kuriko u poslednje četiri godine nijednom nije pobedio šampiona na njegovom terenu. Katolika ima tri trijumfa, dok su dve utakmice završene bez pobednika.

ČILE 1 – 4. KOLO

Petak

Melipila – Palestino u toku

Subota

00.00: (2,20) Huačipato (3,15) Nublense (3,25)

02.30: (1,50) Universidad Katolika (3,90) Kuriko Unido (6,25)

Nedelja

00.00: (1,98) O’Higins (3,25) La Serena (3,70)

02.30: (2,00) Union la Kalera (3,30) Audaks Italijano (3,60)

17.00: (1,88) Kobresal (3,40) Santijago Vonderers (3,90)

21.00: (2,55) Everton (3,05) Kolo Kolo (2,75)

Utorak

02.30: (2,10) Universidad de Čile (3,20) Union Espanjola (3,45)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.