Pojačanja u Zagrebu: Veteran u Cedeviti, biser u Ciboni

Izvor: Mondo, 04.Jan.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačanja u Zagrebu: Veteran u Cedeviti, biser u Ciboni

Cedevita nastavlja sezonu jača za veterana na poziciji "jedan". MVP Eurobasketa za igrače do 16 godina stigao u Cibonu.

Foto: MN Press

Posle teškog početka sezone, odlaska klupskih operativaca, prvog trenera i nekoliko predviđenih nosilaca igre, KK Cedevita se stabilizovala i ušla u ritam.

Nakon sedam uzastopnih pobeda u ABA ligi, dan pred važno gostovanje Megi u Sremskoj Mitrovici, ekipa Slavena Rimca dobila je pojačanje na poziciji organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igre.

Dres Cedevite zadužio je iskusni plejmejker Jakov Vladović (35 godina, 187 centimetara), nekadašnji internacionalac koji je počeo sezonu u ekipi Hermes Analitike i nastupao u hrvatskoj ligi.

Vladović je karijeru započeo davne 2001. godine u Zadru, sa kojim je 2003. godine osvojio titulu ABA lige. U inostranstvu je nastupao za Lokomotivu Kubanj i Lijetkabelis, a u regionalnom takmičenju je još jednom nosio dres matičnog Zadra, pored kojeg je dva puta nastupao i za Zagreb, a bio je i član Olimpije.

Očekivano je da Vladović nastupa za Cedevitu u domaćem prvenstvu.

CIBONA DOVELA VELIKOG TALENTA

Foto: MN Press

Pojačanja stižu i u Cibonu.

Vicešampion Hrvatske takođe je doveo plejmejkera, Roka Rogića (26), a uz njega i jednog od najvećih talenata tamošnje košarke, perspektivno krilo Roka Prkačina (16 godina, 202 centimetra).

Sin nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske i košarkaša Panatinaikosa, Efesa i Dinamo Moskve, Nikole Prkačina (43), potpisao je profesionalni ugovor sa "Cibosima" i stavio se na raspolaganje treneru Ivanu Veliću.

Prkačin junior je prošlog leta predvodio U-16 reprezentaciju Hrvatske do evropskog zlata i bio MVP turnira.

”Što se Prkačina tiče, on je dragulj hrvatske košarke i to nije sporno. Naravno, on je još klinac i treba biti oprezan u radu s njim. Budućnost je hrvatske košarke i čast nam je da se priključio prvom timu i nadam se da će njegov razvoj ići onim putem koji mi priželjkujemo", poruka je Ciboninog trenera o svom najnovijem pojačanju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.