Izvor: Politika, 26.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledi ka polufinalu

U prvom kolu "Rolan Garosa" Đoković, Tipsarević i Ivanovićeva protiv kvalifikanata, Jankovićeva s Francuskinjom Fore Obavljen je žreb za "Rolan Garos", jedan od najuglednijih teniskih turnira, koji počinje prekosutra. Od naših tenisera, koji su među vodećim nosiocima, očekuje se visok domet. Njihovi pogledi, s obzirom na izgled skeletona, treba da pucaju najmanje do polufinala. Novak Đoković (šesto mesto na svetskoj rang-listi), šesti nosilac, igra u prvom kolu s kvalifikantom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a u drugom će protivnik da mu bude vršnjak Amerikanac Sem Kveri (66) ili igrač koji je takođe prebrodio predtakmičenje.

Jelena Janković (4), četvrti nosilac, sastaće se na početku s domaćom teniserkom Stefani Fore (144).

Mogući suparnik u drugom kolu joj je Kolumbijka Katalina Kastanjo (102) koja igra protiv kvalifikanta.

Ana Ivanović (8), sedmi nosilac, čeka kvalifikanta, a u drugom kolu bi igrala protiv Italijanke Alberte Brijanti (87) ili Indijke Sanije Mirze (52).

Na glavnom turniru neposredno je i Janko Tipsarević (80) koji se na početku sastaje s kvalifikantom, a u drugom kolo s kvalifikantom ili Rusom Maratom Safinom (25), 22. nosiocem.

Đoković je u polovini kostura u kojem je Španac Rafel Nadal (2), dvostruki uzastopni pobednik.

S njim je moguć duel tek u polufinalu, a utisak je da do tada našem teniseru jedina ozbiljnija prepreka može da bude Španac David Ferer (14), 12. nosilac, u osmini finala.

Četvrtinu skeletona u kojoj je Đoković predvodi kao treći nosilac Amerikanac Endi Rodik (3), ali je on samo na debiju 2001. uspeo da prebrodi treće kolo.

Jankovićeva već u trećem kolu može da se sastane s Amerikankom Venus Vilijams (29) koja je 26. nosilac.

U osmini finala je moguć duel s Ruskinjom Jelenom Dementjevom (14), 13. nosiocem, u četvrtfinalu s njenom zemljakinjom Nađom Petrovom (12) ili Čehinjom Nikol Vajdisovom (7), a u polufinalu s prvim nosiocem Belgijankom Žistin Enan s kojom deli ulogu najvećeg favorita za trijumf.

Ivanovićeva će od prekosutra da bude sedma na svetskoj rang-listi pošto će da potisne Vajdisovu koja nije branila trofej u Strazburu.

Međutim, nosioci su već određeni, a, uslovno rečeno, povoljnije mesto u žrebu nego što je njen plasman dobila je zahvaljujući otkazu Švajcarkinje Martine Hingis (6) zbog povrede.

Naša teniserka može da se sastane sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom (13) u osmini finala, a s Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom (3) u četvrtfinalu.

Drugi četvrtfinalni par u tom delu trebalo bi da bude Ameli Morezmo (5, Francuska) – Marija Šarapova (2, Rusija).

--------------------------------------------------------------------------

Pašanski i Vemić na glavnom turniru

Na glavnom turniru "Rolan Garosa" igraće još dva naša tenisera. U poslednjem, trećem kolu kvalifikacija Dušan Vemić (238) pobedio je Urugvajca Pabla Kuevasa (160) sa 6:3, 6:4, a Boris Pašanski (178) savladao je Portugalca Frederika Žila (153) sa 6:4, 3:6, 6:3.

Očekuje ih značajan pomak na rang-listi, s 15 poena iz predtakmičenja i najmanje pet koliko je zagarantovano prvim kolom.

Vemić će prvi put da bude u glavnom žrebu na turnirima za "gren-slem", dok je Pašanski na "Rolan Garosu" debitovao lane (poraz u prvom kolu protiv Ilije Bozoljca).

Sa sedmoro učesnika, računajući i Nenada Zimonjića u igri parova, izjednačen je rekordan broj naših na najvećim turnirima, postavljen baš u Parizu prošle godine.

G. A.

[objavljeno: 26.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.