Pogledajte teroriste 11. septembra – otkriven sramotan govor NFL trenera

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 15:52

"Pogledajte teroriste 11. septembra" – otkriven sramotan govor NFL trenera

Trener NFL tima Bafalo Bils izvinio se u četvrtak za pominjanje najgoreg terorističkog napada u SAD tokom timskog sastanka 2019.

Šon Mekdermot je naveo teroriste koji su izveli napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001. kao dobar primer komunikacije unutar tima.

Kako su ovih dana otkrili američki mediji, Mekdermot je tokom trening kampa 2019. rekao igračima u svom govoru da se okupe i iskoriste primer terorista od 11. septembra pitavši ih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako su napadi izvedeni.

Nekoliko igrača koji su tada bili u timu je potvrdilo ovu priču za ESPN, dok su neki izjavili da se ne sećaju tog događaja.

Međutim, kada je upitan za ovaj detalj i pominjanje terorista kao primer, Mekdermot se izvinio.

"Pominjao sam 11. septembar u kontekstu timskog sastanka. Cilj je bio važnost komunikacije i da budemo na istoj strani kao tim", rekao je Mekdermot.

On je istakao da žali što je koristio 11. septembar u svojoj poruci i navodno se odmah izvinio timu.



"Ne samo da je 11. septembar užasan događaj u istoriji naše zemlje, već sam tog dana izgubio i dobrog porodičnog prijatelj",
dodao je trener Bilsa.

Teroristi su oteli tri aviona 11. septembra 2001. godine – dva su udarila u dve kule Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, koje su se kasnije srušile, dok je treći udario u Pentagon, sedište američke vojske i Ministarstva odbrane. Poginulo je skoro 3.000 osoba.

Mekdermot je rekao da je jedan igrač na sastanku 2019. delovao kao da mu trener nije bio dovoljno jasan, pa je odmah odlučio da se obrati ekipi i sat vremena nakon početka treninga su razgovarali.

"Sve sam okupio i rekao šta je cilj, šta je namera i izvinjavam se svima šta god da su osetili zbog takvog sastanka. Izvinjavam se svakome ko je pogrešno ili nije razumeo moju poruku. Reč je bila o komunikaciji i da treba da budemo na istoj strani. To mi je bilo bitno tada, kao i sada", kaže Mekdermot.

Mekdermot je otkrio da će se opet obratiti ekipi kao i kada se dogodio "incident".

"Kao što sam pomenuo timu 2019. da sam zažalio i izvinio se što nisam uradio dobar posao i jasno izneo svoju poentu. Uradiću isto sa sadašnjim timom kada završe sa sastankom, tako da ako ima neko nov da shvati koliko je to važno za mene i moju porodicu jer je to važan događaj, užasan događaj, u našoj istoriji".

Mekdermot ima 49 godina, a Bilsi su ga imenovali za glavnog trenera 2018. U junu je produžio ugovor do kraja sezone 2027.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.