Pogledajte kako radi Jokićev radar VIDEO

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 13:03

Pogledajte kako radi "Jokićev radar" VIDEO

Nikola Jokić nije bio najefikasniji igrač Nagetsa protekle noći, ali je opet bio ključni faktor u pobedi nad Lejkersima.

Jokić je bio tek treći košgeter svog tima sa 24 poena, iza Džamala Mareja sa 29 i Majkla Portera sa 27, ali je jednim potezom "prelomio" meč u Los Anđelesu.

Srbin je na 65 sekundi pre kraja, u trenutku kada su ga opkolila trojica igrača i Ostin Rivs se prikradao da mu ukrade loptu, na zaprepašćenje svih gledalaca je pronašao samog Portera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u uglu, a on pogodio trojku kojom je "overio" pobedu.

"Nikola kao da je imao radar u glavi, osetio je da mu prilazi igrač i sjajno je našao Majkla Portera za trojku, otvorenog na šutu. On je sam osetio šta treba da radi. Niko mu nije povikao da pošalje loptu Porteru. I da je neko nešto rekao, ne znam da li je mogao to da čuje, zbog buke iz publike. Moje mišljenje je da je to bio njegov lični osećaj. Možda zvuči čudno da to ponavljam, ali Nikola stvarno ima osećaj gde je ko na terenu. Kako saigrači, tako i protivnička odbrana. Bio je to ključni trenutak, osetiti sve to, biti jak na lopti, izdržati duel i pronaći Majkla u uglu za tri. Bio je to sjajan šut", opisao je ovu situaciju trener Denvera Majk Meloun.

Jokiću je nedostajala jedna asistencija za tripl-dabl (13 skokova), a Nagetsi su zabeležili treću uzastopnu pobedu, osmu u poslednjih deset mečeva.

Nagetsi dele prvo mesto Zapada sa Minesota Timbervulvsima sa učinkom 36-16, a u sledećem meču gostuju Sakramento Kingsima, u subotu od 2 ujutru po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.