Poginuo navijač u Argentini

Izvor: RTS, 21.Mar.2011, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo navijač u Argentini

U Argentini nova žrtva navijačkog nasilja. U sukobu pristalica Veleza i San Lorenca jedan 40-godišnji navijač je izgubio život. Zbog divljanja navijača, utakmica te dve ekipe prekinuta u sedmom minutu.

Utakmica Veleza i San Lorenca prekinuta je samo sedam minuta od prvog sudijskog zvižduka, zbog velike tuče navijača dva kluba.

Sukoba je bilo na stadionu i van njega, a nesrećni navijač San Lorenca poginuo je na ulici. Zvanična izjava policije je da je navijač >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << umro usled srčanog udara, ali očevici navode da je čovek preminuo posle okršaja sa policijom.

Na stadionu, domaći i gostujući navijači su se prvo kamenovali međusobno, da bi se posle sukobili sa policijom. Kada su čuli da je jedan njihov navijač ubijen, pristalice San Lorenca su nastavile da divljaju na ulici.

Mediji i javnost u toj zemlji krive neadekvatnu reakciju policije, koja, iako je u pitanju derbi velikih rivala, nije bila prisutna u većem broju, dok je intervenisala tek kada su se incidenti otrgli kontroli.

Udovica preminulog navijača, takođe, krivi snage reda za smrt supruga, a slično misli i predsednik San Lorenca, Karlos Abdo, koji, ipak, nije isključio ni mogućnost da je navijač preminuo od srčanog udara, ili kamenice koja je bačena na njega od pristalica suparničke ekipe.

Pravi razlozi smrti navijača biće poznati tek posle autopsije, ali do tada će biti teško smiriti besne pristalice San Lorenca, koji će sigurno želeti osvetu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.