Poginuo bivši kenijski šampion David Lelej

Izvor: RTS, 18.Feb.2010, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo bivši kenijski šampion David Lelej

Nekadašnji kenijski šampion u trčanju na 800 i 1.500 metara David Lelej poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći u blizini grada Nakurua, u kojoj je teške povrede zadobio njegov saputnik, bivši svetski prvak na 10.000 metara Mozes Tanui.

Lelej, koji je bio za volanom automobila, poginuo je na licu mesta posle direktnog sudara sa kamionom na Mbaruk mostu - mestu koje je označeno kao "crna tačka".

Četrdesetčetvorogodišnji Tanui je zadobio ozbiljne povrede nogu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i grudnog koša i smešten je u bolnicu u Najrobiju.

Očevici ove saobraćajne nesreće izjavili su da je sudar bio takve jačine da se automobil u kojem su bili Lelej i Tanui bukvalno prepolovio.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.