Pogbin košmar – povrede, iznuda, doping

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 18:40

Pogbin košmar – povrede, iznuda, doping

Četvorogodišnja suspenzija Pola Pogbe (29) zbog upotrebe dopinga vrhunac je njegovog dvogodišnjeg košmarnog perioda u karijeri.

Francuski fudbaler je kaznu dočekao kao igrač Juventusa za koji je, ove sezone, odigrao samo 51 minut, i to kao rezerva.

To je tek nešto manje vremena nego što je proveo na terenu (u Seriji A) protekle sezone, samo 108 minuta, a za sve su krive povrede zbog kojih je bio dugo van stroja.

Odigrao je šest utakmica u Seriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << A, tri u Ligi Evrope i 11 minuta u Kupu Italije - ukupno 162 minuta bez postignutog gola.

To mu je bio učinak u povratničkoj sezoni, nakon što je po drugi put potpisao za Juve pošto se rastao sa Mančester junajtedom.

Sa Juventusom je te 2022. godine potpisao četvorogodišnji ugovor.

Došao je kao veliko pojačanje, ali je tada zapravo počeo njegov sunovrat. Nevolje su ga pratile i na terenu i van njega.

Prvi veliki udarac bila je povreda zbog koje je propustio Svetsko prvenstvo u Kataru, dok je nešto kasnije, u svojoj zemlji, bio na mestu oštećenog zbog pokušaja iznude.

Navodno je njegov brat Matijas bio deo bande koja je pokušala da iznudi milionski iznos od Pogbe.

Tada je i razmišljao da napusti fudbal .

U međuvremenu, stigli su i rezultati iz laboratorije - krunski dokazi o upotrebi dopinga. Pogba nije imao kud, osim da čeka definitivnu presudu i da sa nada da kazna neće biti maksimalna.

I rezultati drugog doping testa bili su identični. Kazna je bila maksimalna.

Kada istekne suspenzija, Pogba će imati 33 godine, dakle imaće još toga da pokaže u tim godinama, međutim ostaje pitanje da li, posle svega, ima volje da nastavi.

Velika je verovatnoća da je ovo kraj karijere Pogbe kojeg je fudbalski svet poznavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.