Pogba izbačen iz fudbala na četiri godine!

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 13:54

Pogba izbačen iz fudbala na četiri godine!

Francuski fudbaler Pol Pogba suspendovan je na četiri godine, zbog doping afere.

Pogba je posle meča protiv Udinezea u Seriji A 11. septembra bio pozitivan na testu, a pronađeni su mu povišeni nivoi testosterona.

Okruženje Pogbe je tada reklo da je igrač bio pozitivan jer je uzimao dodatke ishrani sa tim hormonom koje mu je prepisao lekar dok je bio u SAD.

Testosteron, hormon plodnosti i muške seksualnosti, podstiče razvoj mišića.

Četvorogodišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suspenzije su standardne prema pravilima Svetske antidoping agencije.

Ovolika suspenzija mogla bi Polu Pogbi (30) i da okonča karijeru.

"Ekip" je ranije pisao da su čelnici Juventusa odlučili da Pogbu odstrane iz tima i zabrane mu pristup trening centru, kao i da ima bilo kakav kontakt sa ljudima koji rade u klubu.

Plata mu je "zaleđena" do daljnjeg, biće mu isplaćeno samo 42.500 evra od osam miliona koliko mu iznosi godišnja plata.

Pogba je u karijeri, u dva mandata, nosio dresove Mančester junajteda i Juventusa.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 91 utakmicu, postigao 11 golova i osvojio Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.