Podvig vaterpolista Zvezde: Potopljen Jug!

Izvor: Mondo, 12.Jan.2019, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvig vaterpolista Zvezde: Potopljen Jug!

Crveno-beli savladali regionalnog šampiona.

Foto: MN Press

Prošlo je skoro šest godina od kada je BVK Crvena zvezda postao šampion Evrope pobedom protiv Juga u finalu Lige šampiona na Banjici.

Ove subote, na bazenu "Milan Gale Muškatirović", crveno-beli su prvi put od tada "potopili" trostrukog uzastopnog prvaka regionalne lige:

Zvezda - Jug 11:10 (1:3, 3:2, 4:1, 3:4)

Na čelu sa inspirisanim Dušanom Vasićem, strelcem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pet golova, ekipa Aleksandra Filipovića ostvarila je jako važnu pobedu u borbi za opstanak u A1 regionalnoj ligi. Miloš Maksimović (na slici) bio je drugi strelac ekipe sa tri gola, a po jednom su strelci bili Andrija Bitadze, Kristijan Šulc i Marko Radović.

Iako je favorit iz Dubrovnika bolje počeo i uz pogotke hrvatskih reprezentativaca Lorena Fatovića i Ćavija Garsije stekao vođstvo 4:1, crveno-beli su u drugoj deonici počeli da se vraćaju u meč.

Vasić, Radović i Bitadze su izjednačili pre poluvremena (4:4), a treća deonica bila je potpuni nagoveštaj iznenađenja.

Vasić je nizao pogotke i sam kreirao seriju kojom je Zvezda od rezultata 5:5 došla do vođstva 8:6. Usledila su dva pogotka Maksimovića i jedan Kristijana Šulca (iz peterca), za 11:9, posle čega je Hrvoje Benić uspeo samo da ublaži poraz Juga.

Golove za Jug davali su Loren Fatović, Luka Ložina, Danil Merkulov, Hrvoje Benić (po dva) i Ćavi Garsija i Dorian Raguž (po jedan).

Rezultati 8. kola regionalne lige

Partizan - Jadran Split 3:9

Mornar - Šabac 7:5

POŠK - Jadran Herceg Novi 7:13

Primorac - Mladost 8:13

Zrenjanin - Jug 11:10

Tabela: Mladost 27, Jadran Herceg Novi 21, Jug 19, Jadran Split 19, Mornar 12, Zvezda 11, Šabac 9, Primorac 7, Partizan 4, POŠK 3.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.