Podvig Vulvsa - iz Čempionšipa na prag Evrope!

Izvor: Mondo, 04.Maj.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvig Vulvsa - iz Čempionšipa na prag Evrope!

Premijerligaško popodne u znaku domaćih. Vulverhempton iskoristio priliku da praktično "overi" Evropu, a Vest Hem razgalio navijače ubedljivom pobedom...

U standardnom terminu od 16 časova na dve odigrane utakmice 37. kola engleske Premijer lige pobede su upisali domaćini.

Nije bilo puno uzbuđenja na "Ostrvu", u mečevima bez većeg rezultatskog značaja nije viđeno mnogo stvari vrednih pomena.

Više golova bilo je u pobedi Vest Hema nad Sautemptonom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - 3:0 na domaćem terenu, dok je Vulverhempton na "Molinjuu" pobedio Fulam 1:0 i praktično obezbedio nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2019/20.

Uslov da Vulvsi sa sedme pozicije izađu na evropsku scenu je da Mančester siti ne dozvoli Votfordu iznenađenje u finalu FA kupa, a pozitivno bi mogao da utiče i trijumf Arsenala ili Čelsija u aktuelnoj Ligi Evrope.


Ako osvajač tog takmičenja bude peti u Premijer ligi, Engleska bi imala dodatnog predstavnika u Ligi šampiona 2019/20, a onda bi se automatski otvorilo još jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Za dva pogotka zanimljivije bilo je u Londonu, gde je domaći tim uspeo da upiše tri boda koja mu ne donose promenu pozicije na tabeli, ali ni ne štete značajno Hasenhitlovoj ekipi.

"Čekićari" su bili bolji rival tokom prvog poluvremena, imali su terensku inicijativu i napadali su što im se u 16. minutu i isplatilo. Mark Nobl je presekao pas Jana Valerija na protivničkoj polovini i uputio odličan pas ka Marku Arnautoviću kojem nije bilo teško da reši situaciju "jedan na jedan" sa golmanom.

Foto: Tanjug/AP/Tim Ireland

Do odmora su Pelegrinijevi izabranici nastavili sa pokušajima, ali su se gosti uspešno branili i sprečili veće šanse pred svojim golom.

U drugom poluvremenu na terenu je bila nešto drugačija situacija, Sautempton je pokušao da dođe izjednačenja i rezultatskog preokreta od samog starta drugog dela igre. Ulazak Nejtana Redmonda je "trgao" ekipu, ali nisu uspeli da postignu pogodak koji bi ih vratio u igru.

Do kraja susreta se igrao poprilično "neobavezan" fudbal budući da su i jedni i drugi bili svesni da utakmica ne utiče ni na čiji rezultat na tabeli. Iz takve igre proizašlo je nekoliko solidnih šansi na obe strane koje su najviše bile rezultat nižeg nivoa organizovanosti obe ekipe.

Domaći su uspeli da materijalizuju jednu takvu i da nakon smušene reakcije protivničke odbrane dupliraju svoju prednost. Strelac je u 70. minutu ponovo bio Arnautović koji je iskoristio odbitak unutar peterca i bez muke glavom poslao loptu u praznu mrežu.

30 - Since the start of last season, Marko Arnautovic has been directly involved in 30 Premier League goals (20 goals, 10 assists), 14 more than any other West Ham player. Kingpin. pic.twitter.com/Tw43OKZZBP

— OptaJoe (@OptaJoe) 04. мај 2019.

Ipak, taj gol je potpuno "ugasio" želju gostiju koji su potpuno stali nakon toga i kapitulirali još jednom nakon svega dva minuta. Ovoga puta gol je postigao Rajan Frederiks nakon odličnog solo-prodora i njime je stavio tačku na ovaj meč.

Vest Hem sa tri boda iz ovog meča ostaje na 11. poziciji sa bodom zaostatka za Votfordom koji će sutra odigrati svoj meč, dok je Sautempton i dalje na 16. mestu, ali u poslednje kolo ulazi bez tenzije, s obzirom da je prvi tim "ispod crte" od njih udaljen sedam bodova.

U drugom duelu igranom u isto vreme, Vulverhempton je uspeo da pobedi Fulam i prekine njihovu seriju od tri meča bez poraza.

"Vukovi" su bili bolji tokom cele utakmice, ali su do gola došli tek u njenoj završnoj fazi. Ekipa Aleksandra Mitrovića je uspešno odolevala sve do 75. minuta kada je ipak poklekla i prekinula svoj niz dobrih rezultata.

Dendonker je 15 minuta pre kraja susreta iskoristio asistenciju Doertija i tim golom doneo svojoj ekipi tri boda koja znače da će Vulvsi već u prvoj sezoni po povratku u najjači rang osigurati kvalifikacije za Ligu Evrope ukoliko im se rezultati u drugim takmičenjima poklope.

9 - Wolves' Matt Doherty has been involved in nine Premier League goals this season (5 goals, 4 assists), a figure bettered by only two other defenders (Andrew Robertson 11, Trent Alexander-Arnold 10). Bohemian. pic.twitter.com/iYm4gaZnj0

— OptaJoe (@OptaJoe) 04. мај 2019.

Srpski napadač nije imao sreće u ovom, njegov tim je imao posed lopte, a on je promašio izglednu šansu za svoju ekipu pri rezultatu 0:0.

Njegov šut je završio iznad prečke, pa je Mitrović propustio odličnu priliku da postigne prvi pogodak iz igre od 29. januara, kada je bio dvostruki strelac u pobedi nad Brajtonom (4:2).

Domaći su uspeli na kraju da kazne taj promašaj, pa su bodovi zasluženo ostali u Vulverhemptonu.

PREMIJER LIGA, 37. kolo:

Bornmut - Totenhem 1:0 (0:0)

/Ake 91'/

Vest Hem - Sautempton 3:0 (1:0)

/Arnautović 16', 70', Frederiks 72'/

Vulverhempton - Fulam 1:0 (0:0)

/Dendonker 75'/

Kardif - Kristal Palas 18.30

Njukasl - Liverpul 20.45

odigrano u petak:

Everton - Barnli 2:0 (2:0)

/Me 17ag, Kolman 20/

nedelja:

Čelsi - Votford 15.00

Hadersfild - Mančester junajted 15.00

Arsenal - Brajton 17.30

ponedeljak

Mančester siti - Lester 21.00

TABELA: Mančester siti 92, Liverpul 91, Totenhem (+1) 70, Čelsi 68, Arsenal 66, Mančester junajted 65, Vulverhempton (+1) 57, Lester 51, Everton (+1) 50, Votford 50, Vest Hem (+1) 49, Bornmut (+1) 45, Kristal Palas 43, Njukasl 42, Barnli (+1) 40, Sautempton (+1) 38, Brajton 35, Kardif 31, Fulam (+1) 26, Hadersfild 14.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zna se ko ispada, u poslednjem kolu borba za vrh i LŠ!

Izvor: Mondo, 04.Maj.2019

Premijerligaško popodne u znaku domaćih. Vulverhempton iskoristio priliku da praktično "overi" Evropu, a Vest Hem razgalio navijače ubedljivom pobedom, poznati svi putnici u Čempionšip....U standardnom terminu od 16 časova na dve odigrane utakmice 37. kola engleske Premijer lige pobede su upisali...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.