Podržite Đukića ako hoćete na SP!

Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podržite Đukića ako hoćete na SP!

BAD TACMANSDORF - Trenerske karijere Miroslava Đukića i Slavena Bilića kreću se dijametralno suprotno. Srpski selektor je sa mladima vicešampion Evrope, a sa A timom nikako da oseti slast pobede, dok se hrvatskom selektoru nije dalo da sa mladima učini nešto više od baraža (zaustavljen od tadašnje SCG), ali zato sa seniorima na EP u Austriji i Švajcarskoj beleži samo uspehe i očekuje ga četvrtfinale sa Turskom. Bilića te činjenice nisu sprečile da stane u odbranu svog kolege, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << trpi velike kritike u Srbiji.

- Ne pratim mnogo dešavanja u Srbiji pošto se niste kvalifikovali na EP. Znam da ste dobili novog trenera Miroslava Đukića, koga dobro poznajem. Nekada sjajan igrač, a sada stručnjak. Sa mladima je napravio odličan uspeh u Holandiji. Zato mu treba dati podršku i kada nema rezultata - kaže Bilić u ekskluzivnom intervjuu za Glas javnosti.

NE PLAŠIMO SE TURAKA

Hrvatska u četvrtfinale ide oslabljena na Tursku. Knežević je završio EP, povrede osećaju Srna, Budan, Rakitić...

- Nećemo biti zadovoljni ako se vratimo kući. Pokušaćemo da pobedimo, imamo snage, vere i kvalitet. Ne plaši me ni to što Turska zna da se vrati iz nokdauna. Imamo rešenja koja mogu da nas odvedu u dalju rundu. Ako izgubimo, izgubimo... Život ide dalje. Istina je da bi u tom slučaju bili razočarani - kaže Bilić.

- To je više pitanje za neke druge ljude. Činjenica je da nije dobro što niste ovde. Svojevremeno ste vi nas, kada sam bio selektor mladih, pobedili u Beogradu i Gorici i otišli na EP u Portugaliji. Mi smo iz tog tima dobili četiri, pet sadašnjih igrača... Znam da imate nekoliko veoma dobrih igrača, da ih ne imenujem, koji igraju u velikim evropskim klubovima. Ali, ne znam kakva je atmosfera u vašoj reprezentaciji. Ako nije porodična, onda sav kvalitet i potencijal padaju u vodu. Uprkos svemu, Srbija ne treba da strahuje za budućnost.

Srbija se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nalazi u grupi sa Francuskom, Rumunijom, Austrijom... Kakve su šanse da stigne do Južne Afrike?

- O Francuzima i Rumunima ne treba trošiti previše reči. Austriju nemojte potceniti. Imate veoma jaku grupu, želim vam sreću.

Hrvatska važi za otkrovenje na EP. Dokle s tim epitetom može da dogura?

- Nismo mi nikakvo otkrovenje, možda za neke, ali ne za nas same. Drago nam je što nas dosta ljudi prepoznaje kao veliku ekipu. Mi znamo koliko vredimo, verujemo u naš rad od prve utakmice u Livornu protiv Italije. S jedne strane smo oduševljeni, ali smatram da nismo napravili ništa spektakularno. Naš plan je i bio plasman u drugi krug, to je bila naša obaveza. Napravili smo to na neki način koji je možda neočekivan za neke, ali pobeda nad Nemačkom za nas nije iznenađenje. I drugi su nas, uostalom, videli kao ekipu kojoj pripada mesto među osam najboljih.

Gde vidite sebe posle EP?

- Ha, ovde gde i jesam, na čelu hrvatske reprezentacije - nije se dao iznenaditi Bilić, koga već izvesno vreme juri nekoliko ostrvskih klubova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.