Izvor: Blic, 23.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Bjekoviću, opet bez Antića

Podrška Bjekoviću, opet bez Antića

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan, u okrnjenom sastavu, sastao se po četvrti put i doneo nekoliko odluka koje će usmeriti put crno-belih u budućnosti.

Radomir Antić ni ovog puta nije bio prisutan, a objašnjenje je dao predsednik Nenad Popović:

- Gospodinu Antiću je uredno uručen poziv, ali on nije došao zbog obaveza. Mislim da je u Španiji.

Da li je najuže rukovodstvo razgovaralo o statusu sportskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktora Bjekovića, najavljenom odlasku, pričama o traženju naslednika?

- Upravni odbor je razmatrao izveštaje sportskog direktora i generalnog sekretara. Nenad Bjeković je dobio podršku, ali moram da istaknem da su u svakom trenutku svi na probnom radu, počevši od mene, Upravnog odbora, generalnog sekretara, direktora, pa do stručnog štaba i igrača. S druge strane, rezultati će određivati status svakog pojedinca. Bjeković je koncentrisan da pomogne Partizanu u ovom trenutku, ne postoji nikakav sukob, a priče o nasledniku su deo malog nesporazuma. U Partizanu se zna ko šta radi, a imenovanje sportskog direktora je posao Upravnog odbora.

Potpredsednik Partizana Dragoljub Vukadinović dobio je zadatak da u ime Upravnog odbora bude koordinator petogodišnjeg plana FK Partizan koji će biti usvojen u februaru.

- Da bismo išli napred, moramo imati i strateške ciljeve. U tom smislu napraviće se plan iz više celina. Kako bismo obezbedili stabilan rad i uspeh, moramo imati rešene finansije, organizaciju, infrastrukturu. Prioritet su nam mlađe kategorije, školovanje trenera, materijalna osnova za rad. Izgradnja novog stadiona je deo priče, a plan će, naravno, moći da se menja u odnosu na rezultate - završio je Popović.

Partizan će u prolećnom delu sezone pokušati da popravi utisak iz jesenjeg dela sezone. Jedan od prvih koraka ka tom cilju jeste skraćivanje spiska igrača, što će biti prva ispravljena greška od letos, kada je dovedeno 12 igrača, od kojih se većina nije nametnula.

- Dobili smo spisak igrača na koje trener Đukić računa. U nedelju će na put u Dubai krenuti 20 igrača plus tri golmana - rekao je potpredsednik Nebojša Vujović.

Put Emirata neće krenuti Predrag Lazić, Markoski, Lazarević, Šljivančanin i Vukajlović, koji će sreću potražiti u drugim sredinama, dok su Mirosavljević, Ćirković, Boja i Radonjić blizu inostranog angažmana. Makedonac Stojkov je dobio voljno od trenera Đukića, on bi najradije da se vrati u Belgiju, dok Odita još uvek nije zalečio povredu, pa će propustiti pripreme u Dubaiju.

D. Radović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.