Podolski: Želim da ostanem u Kelnu

Izvor: Blic, 24.Apr.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podolski: Želim da ostanem u Kelnu

Fudbaler Kelna Lukas Podolski rekao je da želi da ostane u tom klubu, iako ekipa još nije obezbedila opstanak u Bundes ligi.

"Odgovara mi boravak u Kelnu. To je moj klub, moj grad. Da se ja pitam, i sledeće sezone bih igrao za Keln", rekao je Podolski.

On se 2009. godine vratio u Keln, u kome je počeo karijeru, nakon što je tri godine proveo u Bajernu iz Minhena.

Keln je trenutno 14. na tabeli sa 35 bodova, šest više od ekipa koje su u zoni ispadanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a do kraja prvenstva ostalo je još četiri kola.

Podolski je pozvao upravu da sredi stanje u klubu i pronađe zamenu za trenera Franka Šafera.

"U ovom klubu je uvek cirkus. U Majncu, Borusiji iz Dortmunda i Hanoveru nema velikih zvezda, ali postoji filozofija i svi zajedno rade", rekao je 25-godišnji napadač.

Upitan gde bi nastavio karijeru ako bi napustio Keln, Podolski je rekao: "Ne želim da budem arogantan, ali mogao bih da budem uspešan u nekom velikom evropskom klubu, u Engleskoj ili Španiji".

Podolski je za reprezentaciju Nemačke, sa kojom je dva puta osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu, u Nemačkoj 2006. i Južnoj Africi prošlog leta, odigrao 84 utakmice i postigao 42 gola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.