Podignuta srpska zastava u Oranu

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 18:22

Podignuta srpska zastava u Oranu

Zastava Srbije podignuta je u Mediteranskom selu u alžirskom Oranu, na ceremoniji dobrodošlice učesnicima Mediteranskih igara.

Osim sportista koji u trenutku održavanja ceremonije nisu imali takmičenja, podizanju zastave prisustvovao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki.

U protokolarnom delu obratio se gradonačelnik Mediteranskog sela Đabir Said Guerni koji je sportistima, trenerima i ostalim učesnicima poželeo dobrodošlicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeh i prijatan boravak u Alžiru, preneo je OKS.

Šefica Misije Srbije Nataša Janković u ime srpskog tima zahvalila je gradonačelniku Mediteranskog sela i poklonila mu je "Ćirilično pismo u ramu" sa motivom iz crkve kralja Milutina iz XIII veka koja se nalazi na Hilandaru.

"Drago mi je da se veliki broj naših sportista okupio na ceremoniji dobrodošlice i da smo svi zajedno slušali himnu naše zemlje. Nadam se ćemo imati prilike da tokom takmičenja na Igrama, još mnogo puta čujemo našu himnu. Hvala gradonačelniku Mediteranskog sela na dobrodošlici i na toplom prijemu", izjavila je Jankovićeva.

Mediteranske igre održavaju se od 25. juna do 6. jula u Alžiru. Učestvuje 3.390 sportista koji se nadmeću u 24 sporta, a Srbiju predstavlja 151 sportista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpska zastava podignuta na ceremoniji u Mediteranskom selu

Izvor: RTS, 28.Jun.2022

U Mediteranskom selu u Oranu održana ceremonija dobrodošlice svim učesnicima 19. Mediteranskih igara. Ceremoniji podizanja zastave naše zemlje, pored sportista koji u momentu održavanja ceremonije nisu imali takmičenja, prisustvovao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.