Podignuta optužnica protiv 20 navijača Rada

Izvor: Studio B, 28.Nov.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv 20 navijača Rada

Više tužilaštvo u Pirotu podiglo je optužnicu protiv 20 navijača beogradskog Rada, koji su osumnjičeni da su pre pet godina na meču sa Radničkim izazvali tuču sa policajcima.

Tuča u kojoj je povređeno nekoliko policajaca desila sa 13. aprila 2008. godine na stadionu u Pirotu u meču Prve lige Srbije.

Prema navodima optužnice koju zastupa zamenik višeg tužioca u Pirotu Sonja Nešić, tuča navijača Rada i pirotske policije počela je kada su navijači Adam >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Nišević i Nikola Stamenović zamolili policajce da preko pomoćnog terena izađu sa stadiona.

Tada su oni nasrnuli na policiju, a njima se pridružilo oko četrdeset navijača koji su motkama, gumenim crevima, lancima, bakljama i drugim predmetima napali policiju.

Ubrzo je policiji stiglo pojačanje nakon čega su se navijači Rada razbežali po okolnim terenima, ali i celom gradu. Četrdesetak navijača policija je uhapsila istog dana, od kojih je nakon saslušanja, polovina puštena, dok je dvadesetorici određen pritvor, navodi se u optužnici.

Sud u Pirotu je u dva navrata zahtevao da se predmet ustupi sudovima u Beogradu, ali je Vrhovni sud taj zahtev odbio, zbog teritorijalne nadležnosti, pa su u međuvremenu na saslušanja navijači Rada privođeni iz Beograda u Pirot, što je i osnovni razlog dugog trajanja ovog procesa koji se otegao i zbog dve izmene krivičnog zakona. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica protiv 20 navijača Rada

Izvor: Telegraf.rs, 28.Nov.2013

Incident se dogodio sredinom aprila 2008. godine u Pirotu kad su u navijači Rada za vreme utakmice sa Radničkim povredili nekoliko policajaca

Nastavak na Telegraf.rs...

Optužnica protiv 20 navijača Rada

Izvor: B92, 28.Nov.2013

Više tužilaštvo u Pirotu podiglo je optužnicu protiv 20 navijača beogradskog Rada...Oni su osumnjičeni da su pre pet godina na meču sa Radničkim izazvali tuču sa policajcima...Tuča u kojoj je povredjeno nekoliko policajaca desila sa 13. aprila 2008. godine na stadionu u Pirotu u meču Prve...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.