Počinju pripreme Crvene zvezde

Izvor: B92, 24.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju pripreme Crvene zvezde



Crvena zvezda u ponedeljak u 10 časova počinje pripreme za novu sezonu. Boško Đurovski na prvom treningu očekuje oko 35 fudbalera

od 41, koliko ih ima na spisku. Pojedini igrači će dobiti duži odmor ( reprezentativci na U21 u Holandiji).

Nikad duži odmor (bezmalo mesec dana) za veći deo šampionskog pogona Crvene zvezde završava se u ponedeljak u 10 časova prozivkom na našem najvećem stadionu, kojom crveno-beli započinju ambiciozan pohod na tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fronta. S druge strane, tandem iz mlade reprezentacije Milovanović-Basta radio je kao dragstor u poslednjih mesec dana, tako da će posle konsultacija sa šefom struke Boškom Đurovskim biti poznato kada će se priključiti ostatku ekipe.

-Na spisku imamo 41. fudbalera, svi su pozvani na prvo okupljanje, ostaje da se vidi ko će se sve pojaviti. Realno je da prvom sastanku u novoj sezoni prisustvuje oko 35 fudbalera. Milovanović i Basta su zaslužili odmor i dogovorom ćemo doći do najboljeg rešenja i za njih i za klub – najavljuje Đurovski start crveno-belih, koji će uz okupljanje u jutarnjim časovima sadržati i popodnevni trening.

Ciljevi srpskog osvajača duple krune na domaćoj sceni su jasni, dok će u Evropi, pored znanja i standardno teških priprema, biti potrebno i mnogo sreće. Zato se u evropskim okvirima operacija u koju Crvena zvezda kreće zove samo Liga. Tri tačke ostavljaju prostor za sve ono što će se tokom leta dešavati na Marakani. I sam Đurovski je na konferenciji za štampu posle produženja mandata najavio da je plasman u Ligu šampiona ravan podvigu, a u Ligu UEFA realnost.

Posle tri meseca rada sa ekipom novi-stari trener mnogo drugačije gleda na obaveze koje očekuju njega i pulene u predstojećem periodu.

-Tada je situacija bila specifična i priznajem da sam se malo plašio odnosa sa igračima. Međutim, oni su odgovorili na pravi način i ispoštovali sve zahteve. Kada ubedite igrače da je ono što kažete pravo, onda vas svi poštuju. Zadovoljstvo svih na kraju sezone me ispunilo kao trenera.

Skraćivanje spiska planirano je do petka, kada ekipa u popodnevnim časovima putuje na prvi deo priprema u Sloveniju.

Do polaska na prvi deo priprema van Beograda, crveno-beli će raditi dva puta dnevno, od čega će utorak i sreda biti rezervisani za testiranja.

-Jedna grupa će u prepodnevnim časovima obaviti testove izdržljivosti, dok će druga odraditi trening. Narednog dana igrači će zameniti uloge – referiše Đurovski.

Crvena zvezda će do početka evro-sezone krajem jula pripreme obaviti u dve baze, u Sloveniji i u Austriji. Posle četiri dana rada, ekipa u petak po podne kreće u Sloveniju, gde će im baza biti hotel "Habakuk”, na Pohorju.

Tokom prvog dela priprema crveno-beli će odigrati dve test utakmice protiv Bežigrad Olimpije 4.jula, i četiri dana kasnije, rival će u Celju biti domaći Publikum.

Povratak u Beograd planiran je za 11. jul, a samo tri dana kasnije, baza od pre dve godine, "Avita” u Bad Tacmansdorfu ugostiće najtrofejniji srpski klub. Za sada su poznata dva rivala, to su novi austrijski drugoligaš Švarndorf i engleski Vest Bromvič Albion. Protiv kluba iz Birmingema Milovanović i društvo igraće 18. jula u Murskoj Soboti, dok će termin meča sa Švarndorfom i trećim još nepoznatim rivalom biti naknadno utvrđeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.