Počinje tromeč Federera i Samprasa

Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje tromeč Federera i Samprasa



Rodžer Federer i Pit Sampras su bez sumnje dvojica najboljih tenisera koje je svet ikada video. Njih dvojica su odigrala samo jedan međusobni meč. Sve će se to promeniti kada 12-struki osvajač Gren Slema Federer stane preko puta mreže svom idolu i osvajaču 14 Gren Slema na tri egzibiciona meč u Aziji.

Prvi se igra u utorak u Seulu. Švajcarac je favorit u ovim mečevima, jer je na vrhuncu forme, dok se Sampras penzionisao 2002. godine. Ipak Amerikanac je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vežbao naporno da bi ušao u kondiciju, pa je tako i dalje neporažen na turniru veterana koji organizuje Džim Kurijer.

"Verovatno trenutno udaram lopticu mnogo bolje, pre svega zbog napretka tehnologije. Ipak nemam eksplozivnost, koju sam posedovao dok sam bio profesionalac", izjavio je Sampras.

Posle Seula, Federer i Sampras odigraće duele u Kuala Lumpuru u četvrtak i u Makaou u subotu.

"Neki navijači porede ovaj duel sa klasikom Muhamed Ali – Džo Frejžer ili kao da isto na istom delu rade Van Gog i Pikaso", izjavio je Linkoln Venansio, direktor događaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.