Počeo Grožđebal u Sremskim Karlovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2018, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo "Grožđebal" u Sremskim Karlovcima

Tradicionalna manifestacija "Karlovačka berba grožđa" počela je večeras u Sremskim Karlovcima i trajaće do nedelje, 9. septembra, do ponoći.

Manifestacija "Grožđebal", u slavu grožđa i vina, jedna je od asocijacija na pravi vinski kutak, Sremske Karlovce.

Ljubitelji kvalitetnog vina i dobre zabave, ovog vikenda moći će da prepuste svoja čula uživanju, objašnjava Dejan Manojlović iz Turističke organizacije Sremskih Karlovaca.

Kako su saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizatori, i ove godine posetioci će uživati u dobrom muzičkom programu na glavnoj bini, na kojoj će nastupiti Sergej Ćetković, Frajle i Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim "Instruktorima".

Na istom mestu će tokom popodnevnih časova, pre glavnih izvođača, nastupiti popularni domaći bendovi Drum'n'Zez, Nijagara i Hercenšlus, kao i više gostujućih folklornih ansambala, škola muzike i plesa. Obezbeđen je program i za one koji vole kvalitetnu elektronsku muziku, pa će na di-džej bini, nastupiti popularni di-džejevi novosadskog radija "As".

Prvi put ove godine Grožđebal će imati i tamburašku binu u boemskom duhu Sremskih Karlovaca. U kafanici pod otvorenim nebom nastupaće tamburaški sastavi Zorule i Romansa.

Još jedna novina ove godine je pozorišna bina, a posetioci će moći da pogledaju dve večernje predstave u svečanoj sali Karlovačke gimnazije: "Slike iz života vladike Nikolaja Velimirovića" i monodrama "Život je loto". Ulaz na predstave je besplatan, ali je broj posetilaca ograničen.

Tokom prepodnevnih časova, u subotu i nedelju, na glavnoj bini je planiran dečiji program u okviru kog će biti izvedene pozorišne predstave, nastup mađioničara Volare i Peđolina, kao i kreativno-edukativne radionice na temu jeseni i berbe grožđa. Sva tri dana festivala u ekološkom centru Radulovački će se održavati rimsko-keltske radionice za decu od 15 do 19 časova.

U okviru festivala, u subotu i nedelju, Pokret gorana Vojvodine organizuje plovidbu katamaranom i uživanje u lepoti Dunava u neposrednoj blizini centra Sremskih Karlovaca, a ove godine prvi put će biti organizovane i turističke ture.

Program se odvija u centu Sremskih Karlovaca, a godišnje ovu manifestaciju poseti više od 60.000 ljudi.





Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.