Počinje šampionat Austrije – moćni Salcburg nema ko da sruši

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje šampionat Austrije – moćni Salcburg nema ko da sruši

Još jedna sezona austrijske Bundeslige, koja počinje u subotu, verovatno će nam doneti nastavak dominacije daleko najkvalitetnijeg i najorganizovanijeg kluba na tamošnjim prostorima - Red Bul Salcburga.

Tim koji sponzoriše čuveni proizvođač energetskih pića, a koji je prošle sezone bez konkurencije osvojio i prvenstvo i Kup Austrije, u novu sezonu ulazi sa najvrednijim timom u ligi (oko 50.000.000 evra) što treneru Adolfu Hiteru daje lagodnu poziciju da se posveti iskoraku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Evropi, koji je prioritet. Za dominaciju u okršajima za bodove trener Salcburga će se osloniti na prošle godine najboljeg igrača, kapitena Jonatana Sorijana, a tu je i mladi štoper Martin Hinteger, koji je sjajnim partijama postao jedan od najtraženijih austrijskih fudbalera ovoga leta. Od novajlija, Salcburg je pojačao štoper Paolo Miranda iz Sao Paula koji je plaćen za austrijske uslove solidnih 2.300.000 evra, kao i golman Cican Stanković, Srbin iz Bijeljine, koji će ubuduće braniti za reprezentaciju Austrije.

Konkurencija Salcburgu u borbi za vrh je za respekt, ali samo ako uzmemo u obzir tradiciju i istoriju. Realno, bečki rivali Rapid i Austrija, teško da će biti u mogućnosti da se upuste u ozbiljniju trku za šampionsku titulu. Vrednosti njihovih timova ne prelaze sumu od 20.000.000 evra, a opet, nešto veće ambicije možda ima Austrija, koja je prošlu sezonu završila na sramotnom sedmom mestu (od 10 klubova), pa je tokom leta dovela Ognjena Vukojevića iz kijevskog Dinama, iskusnog golmana Almera iz Hanovera i nigerijskog napadača Kajodea iz Makabija Netanje (800.000 evra), kako bi bila sigurna da joj se očajna sezona neće ponoviti.

KVOTE ZA SVE MEČEVE SVIH LIGA, PA I AUSTRIJSKE

Šturm iz Graca će se takođe boriti za izlazak u Evropu, dok će ostatak lige verovatno odrađivati sezonu, strahovati za opstanak i pokušati da napravi neki zapaženi rezultat u Kupu, ako se ukaže šansa.

Najmanje šansi u pokušaju da izbegnu selidbu u niži rang daju se malenom Gredigu, kao i Admiri koji su se iščupali prošle sezone, a videćemo kako će se ove godine snaći povratnik u elitu, Matersburg, koji sa klupe predvodi legendarni reprezentativac Austrije Ivica Vastić.

PAROVI PRVOG KOLA I TIPOVI

Subota:

16.00  Materzburg - Salcburg          2 (1,55)

18.30  Šturm - Admira          1 (1,50)

18.30  Rapid - Rid     2-3 (2,05)

18.30  Gredig - Altah            X (3,20)

Nedelja:

16.30  Volfzberger - Austrija           X (3,15)

PROPOZICIJE

Prvi i drugi idu u kvalifikacije za Ligu šampiona, treći i četvrti za Ligu Evrope, dok poslednjeplasirani tim ispada iz lige.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.