Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 18:28

Počinje ono pravo u Kopa Libertadores! Peti golman debituje ni kriv ni dužan protiv najjačeg tima Južne Amerike

Očajna situacija u brazilskom timu, a Galjardov River je majstor za nokaut fazu

Vreme je za ono najbolje u južnoameričkom klupskom fudbalu – eliminaciona faza Kopa Libertadores!

Mečevima osmine finala se večeras nastavlja najkvalitetniji fudbal na Zelenom kontinentu. Možda je po zvučnosti duel Rasinga i Flamenga derbi večeri, ali i te kako zanimljivo će biti u Kuritibi gde domaći Atletiko Paranense dočekuje River Plejt.

Nokaut faza Kopa Libertadores >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je teren na kojem Galjardov River pliva kao riba u vodi. River je u istoriji osvojio 12 trofeja u međunarodnim takmičenjima, a čak sedam ih je došlo u trenerskoj eri Marsela Galjarda u poslednjih šest godina. Od toga dva u Kopa Libertadores. Toliko uspeha je popularni Munjeko doneo Milionerima da i nije čudo što je idol njihovih navijača i što mu je podignuta bista ispred Monumentala.

Zato Galinerosi sa velikim očekivanjima dočekuju početak eliminacione faze u Kopa Libertadores. S pravom se nadaju još jednom trofeju. Pretprošle sezone su u epskom finalu pobedili Boku, prošle sezone istog rivala eliminisali u polufinalu, a onda nesrećno izgubili u finalu od Flamenga. Galjardov River zna kako se stiže do samog kraja i da je imao malo više sreće, večerašnji meč bi dočekao kao dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike. Ovaj tim je sklopljen da preživljava u nokaut fazi i zna kako se zadaju fatalni udarci protivnicima.

Večeras kreću u novi pohod sa najjačim mogućim timom i u strašnoj formi. River je pobedio na poslednja tri meča u domaćem Liga kupu i primio je samo jedan gol. Od toga je dve pobede ostvario u gostima bez primljenog gola. Uz sjajnu formu, Galjardu na ruku ide i sastav tima. Svi su tu! Nijedan igrač mu ne nedostaje i praktično se zna tim za večeras.

Na golu je standardni reprezentativac Armani, po bokovima Montijel i Kasko, u srcu odbrane komandant Pinola i jedina dilema je da li će uz njega u tandemu igrati Dijas ili Rohas. Standardna trojka na sredini su Perez, De la Kruz i Fernandez, a u špicu teška artiljerija Alvarez, Santos Bore i Suarez. Većina njih već godinama igra zajedno i poznaju se u dušu što je najveći kvalitet Galjardovog tima.

Mnogo više problema u sastavu tima će imati domaćin. Korona virus je zahvatio ekipu i zadao velike glavobolje treneru Autuoriju. Već od golmana kreće problem.

Prva dva golmana Santos i Žandrej su zaraženi koronom i sigurno neće biti u konkurenciji. Zato će na golu debitovati Bento Mateus Krepski. Momak ima 21 godinu, od 16 godine je u Atletiku ali nikada nije branio za prvi tim. Štaviše pre mesec dana je u golmanskoj hijerarhiji bio tek peti golman u timu i nije mogao da sanja ni mesto na klupi za rezerve. U međuvremenu je treći golman Leo otišao na pozajmicu u portugalski Rio Ave, a četvrti golman Anderson na pozajmicu u drugu ligu. Niko nije mogao da pretpostavi kakve će muke sa golmanima zadesiti Atletiko Paranense inače ih nikada ne bi pustili na pozajmice. Tako će Bento večeras ni kriv, ni dužan da debituje protiv verovatno najjačeg tima Južne Amerike.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ni tu nije kraj Autuorijevih muka. Virusom COVID-19 su zaraženi i bekovi Abner i Ze Ivaldo, vezisti Alvarado, Kanesin i Nikao i napadač Vitinjo. Pogotovo će nedostajati Nikao koji je jedan od najboljih igrača tima. Pozicija levog beka je takođe veliki problem. Prva opcija je Abner koji je nedostupan zbog korone, a rezerva Azevedo je operisao koleno tako da će večeras igrati treći levi bek Žoao Viktor. Tumbanja će biti neophodna na više pozicija u timu i biće ovo jedan od najslabijih timova Atletika ove sezone.

Međutim, kada se sudare Brazilci i Argentinci, nikada ništa nije sigurica. Pogotovo što je Galjardo pragmatičan trener koji mnogo toga polaže na gol u gostima i ne bi se bunio da večeras odigra remi sa golovima. Mada, sada ni taj gol u gostima ne znači kao ranije jer u revanšu na Monumentalu neće biti navijača pa River neće imati prednost na kakvu je navikao. Zato bi Galjardo mogao da iskoristi večerašnju situaciju protivnika, napadne iz svih oružja i završi posao pred revanš.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.