Počinje nova teniska sezona

Izvor: B92, 29.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje nova teniska sezona



Posle jednoipomesečne pauze, sledeće nedelje počinje nova teniska sezona, a svi predstavnici Srbije biće aktivni.

Novak Đoković i Jelena Janković predstavljaće Srbiju na Hopman kupu, dok će Ana Ivanović učestvovati na revijalnom turniru u Hong Kongu. Postavljena je za prvog nosioca, a na početku takmičenja sastaće se sa Ruskinjom Dementijevom.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić braniće titulu na ATP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turniru u Dohi. Prošle godine on je trijumfovao u paru sa Rusom Južnijem, a ove sezone postavljen je za prvog nosioca i igraće u tandemu sa Kanađaninom Danijelom Nestorom. Njihovi rivali u prvom kolu biće Britanci Ros Hačins i Endi Mari. Za druge nosioce postavljeni su Česi Dam i Vizner.

Zimonjić igra i u pojedinačnoj konkurenciji, a takmičenje je počeo u kvalifikacijama. U prvom kolu savladao je Šveđanina Ajmona Aspelina, a njegov naredni protivnik biće Čeh Lukaš Dluhi.

U Dohi će igrati i Janko Tipsarević, koji se direktno plasirao u glavni žreb. U prvom kolu sastaje se sa 87. teniserom sveta, Špancem Santjagom Venturom.

Turnir se igra za nagradni fond od 1,050,000 dolara. Prvi nosilac je Rus Nikolaj Davidenko, a učestvovaće, između ostalih, i Španac Tomi Robredo, Britanac Endi Mari, Hrvati Ivan Ljubičić i Ivo Karlović, Nemac Filip Kolšrajber i Rusi Igor Andrejev i Dmitri Tursunov.

Boris Pašanski ispao je već u prvom kolu kvalifikacija za ATP turnir u Adelaidu, posle poraza od Rusa Andreja Golubeva, 177. igrača na ATP listi. Turnir u Australiji igra se za nagradni fond od 465,000 dolara, a za prvog nosioca postavljen je domaći favorit Lejton Hjuit.

Viktor Troicki sezonu otvara u indijskom gradu Čenaju, gde u prvom kolu, početkom sledeće nedelje, igra sa Hrvatom Marinom Čilićem. Nagradni fond tog ATP turnira je 436,000 dolara.

Ilija Bozoljac i Dušan Vemić sezonu će početi na čelindžer turnirima u Sjedinjenim Državama i neće učestvovati na Otvorenom prvenstvu Australije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.