Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2020, 17:06

Počinje najveće bejzbol finale

Prvi put u istoriji Svetska serija biće odigrana na neutralnom terenu

Istok protiv zapada, Kalifornija protiv Floride, Američka nasuprot Nacionalnoj ligi, višestruki prvak suprotstavljen klubu bez ijednog šampionskog zvanja Mejdžor bejzbol lige. Mnogo suprotnosti, samo dva tima, a jedna jedina želja – doći do trofeja u finalnoj seriji najjače bejzbol lige na planeti i to prvoj koja će zbog ‘’više sile’’, virusa korona, biti odigrana na neutralnom terenu, domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je teksaški grad Arlington.

Los Anđeles Dodžersi, šampioni Nacionalne lige (NL), sa 43 pobede najuspešniji sastav ligaškog dela MLB-a juriće sedmi naslov prvaka u svojoj istoriji, a na tom putu mu stoje Tampa Bej Rejsi, tim sa najboljim učinkom u regularnom delu sezone Američke lige (AL), koji je u 60 utakmica skraćene sezone upisao 40 trijumfa.

Mnogo toga iz razdvaja, ali ih jedan parametar čini gotovo istim kad je 2020. godina u pitanju: i jedni i drugi su se borbe za najviše zvanje domogli posle maksimalnih sedam utakmica u prethodnoj rundi plej ofa. Sastav iz ‘’grada anđela’’ je đavolski teško preskočila Atlantu, dok su Floriđani nekako skinuli iz kostura hjustonske Astrose. tIako u finalnu seriju ulaze, bar formalno, sa identičnih početnih pozicija, upoređujući startne bacače u uvodnom meču reklo bi se da je ishod unapred određen. No, samo se na filmu kraj može ‘’provaliti’’ na samom početku radnje, bejzbol se ipak igra u realnom životu.

Klejton Keršou, početni pičer Dodžersa, statistički gledano izgleda kao džin naspram Tajlera Glasnoua, igračakoji će sa brdašca predvoditi Rejse. Višestruki ol-star igrač, nekadašnji vlasnik MVP nagrade namenjene najboljem igraču Nacionalne lige , u tri navrata laureat u kategoriji najboljih bacača NL-a, daleko odskače prema svim parametrima u poređenju sa kolegom iz suprotnog tabora. Kad je reč o ukupnoj statistici plej-of karijere, brojke kazuju sledeće: Teksašanin omogućuje 4,31 poen po bačenom iningu protivničkim udaračima (ERA), Glasnou 5,47. Njegov skor u doigravanju je 11:12, iza imena pulena menadžera Kevina Keša stoji 1:2, dok je još drastičniji odnos snaga između dva bacača u kategoriji WHIP – 1,09:1,40 u korist izabranika Dejva Robertsa, što znači da u proseku omogućuje manje osvojenih baza svojim lošim bacanjem nego što to čini mlađi akter u ovom dvoboju.

Komparativne prednosti Keršou ima i na ovosezonskoj stazi kojom se ide do samog kraja sezone: ERA 3,32 (Glasnou 4,66), skor im je jednak (2:1), u WHIP kategoriji je i u ovom slučaju razlika vidljiva - 0,95: 1,29. Kad su u pitanju udarača , situacija je sasvim drugačija. Ako je duel KeršouGlasnou duel mačke i miša, u konkurenciji napadača reč je o lavovskoj borbi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gledajući ofanzivni roster, Los Anđeles ima sjajni trio BetsSiger- Belindžer, ali zato Tampa Bej s palicom u ruci predvodi najbolji ofanzivac ovogodišnje doigravanja Rendi Arozarena. Kubanac igrom više liči na svoje sunarodnike iz ringa Teofila Stivensona i Feliksa Savona, ruši sve pred sobom, a to statistika zna da prepozna. Najviše puta je poentirao u tekućem doigravanju (14), prvoplasirani je na listi igrača koji su uputili neuhvatljive udarce (21), u sedam navrata je svojoj ekipi doneo sigurne poena slanjem loptice na tribine (houm ran), a uz to je omogućio saigračima da donesu 10 poena, pritom ima i sjajan procenat uspešnih udaraca (38,2%).

Snažnu podršku mu pruža Manuel Margo sa 10 hit (neuhvatljivih) udaraca, 5 houm ranova, čak 11 omogućenih poena(RBI), a sve to prati i vrlo dobar udarački procenat koji iznosi 25,6. Suprotni tabor se uzda u navedeni trio. Muki Bets beleži 31,1%, 10 poena, 14 hitova, uz rame mu je Kori Siger u čijim statističkim rubrikama stoje sledeće cifre: 29,8%,14 hit projektila, 13 osvojenih poena i čak 15 omogućenih (prvi na listi u plej –ofu), dok se Kodi Belindžer ugrađuje sa 10 RBI i 11 nezaustavljivih udaraca.

Istina je da pojedinci čine ekipu, ali oni bez pomoći saigrača ne znače ništa, a u tom slučaju timska statistika dosta govori. Obe bacačke postave omogućuju isti broj poena po bačenom iningu (3,36), međutim Dodžersi imaju bolje parametre u drugim segmentima. Omogućuju 1,2 WHIP-a, njihovi protivnici 1,34, pritom palice udarača slabije ‘’rade’’ u rukama njihovih protivnika, a to govori i postotak uspešnih udaraca – 21,8 naspram 24,3.

Kalifornijsko sunce takođe više greje nego ono na Floridi i kada govorimo o udaračkom učinku u plej ofu 2020. godine.los an Dodžersi imaju slavu, znamenitiju istoriju, a Rejsi Kevina Keša na klupi. Može li se Kešom ‘’kupiti’’ titula?

PIŠE: Dragan STOJIĆ

MLB - plej-of finale

Utorak na sredu

02.00: (1.50) Los Anđeles Dodžers - Tampa Bej Rejs (2.55)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.