Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 14:03

Počinje klupska sezona u evro kupovima: Farani favoriti u Albaniji

HB Toršavn, Priština, Folgore i Inter Eskaldes bore se za prvo mesto i dvomeč sa mađarskim prvakom Ferencvarošem

Evropsko prvenstvo je u punom jeku, ali danas kreće sezona u međunarodnim takmičenjiama. U Albaniji, u Teuti i Elbasanu danas se igra pretkvalifikacioni turnir četiri šampiona iz najslabije rangiranih članica UEFA, Farskih Ostrva, takozvanog Kosova, Andore i San Marina. Pobednik ovog turnira početkom narednog meseca izaziva mađarskog šampiona Ferencvaroš >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč se igra u Budimpešti, 6. ili 7. jula.

20.00: (1,38) HB Toršavn (4,30) Inter Eskaldes (8,00)

HB Toršavn i prvak srpske pokrajine Kosova i Metohije, Priština, favoriti su u današnjim polufinalnim mečevima koji se igraju od 20 časova. Šampion Farskih Ostrva u novom šampionatu ove malene zemlje na severu Evrope ne igra tako dobro kao prošle godine. Ima čak 13 bodova manje od lidera Ki Klaksvika i teško će do odbrani titulu.

Rival u polufinalu je Inter Eskaldes iz Andore. Faranima je šampionat u toku, dok se u Andori prvenstvo završeno pre mesec dana. Inter je imao pet bodova više od Sent Julije i sedam od Santa Kolome. Ekipa iz Toršavna napravila je dobru uvertiru pred ovaj pretkvalifikacijski turnir Lige šampiona u Albaniji. Protekle nedelje je pobeđen TB Tvorojri sa čak 6:0.

20.00: (19,0) Folgore (8,50) Priština (1,10)

Osim Farana, za HB igraju nekoliko internacionalaca, a ističe se Danac Mikel Dal koji je postigao tri gola u proteklom meču prvenstva. Tu je i Poljak Pržibilski i dvojica igrača iz Nigerije i Gane, Ode i Moro.

U istom terminu u Elbasanu, Pritšina ima ulogu favorita protiv Fogorea iz San Marina. Oba tima su završila šampionate pre mesec dana. Priština je pre sedam dana u prijateljskom meču dobila makedonskog prvaka Škendiju iz Tetova sa 2:0.

Pobednici ovih polufinalnih mečeva za vikend igraju finale u Elbasanu.

LIGA ŠAMPIONA, PRETKVALIFIKACIJE - POLUFINALE (ALBANIJA, JEDAN MEČ)

Utorak

20.00: (19,0) Folgore (8,50) Priština (1,10)

20.00: (1,38) HB Toršavn (4,30) Inter Eskaldes (8,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.