Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2020, 16:59

Počinje i eltina brazilska elita: Flamengo i Gabigol ne daju krunu

Šampiona Brazila i Južne Amerike i ove sezone prvi favorit za titulu. Otišao Žesus sa kormila, stigao Španac Domenek Torent. Luksemburgo vodi Palmeriras, a Portugaalc Oliveira Santos

Zemlja sambe, kafe i fudbala. Virus korona zadao je celom svetu glavobolje, ali lopta mora da se kotrlja. Posle pauze od skoro osam meseci, u noći između subote i nedelje po našem vremenu počinje najjači šampionata Brazila, Serij A. Prethodnih nedelje odigrana su prvenstva po državama, a >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mečom Fortaleza – Atletiko PR (nedelja, 00:00) kreću i elitno prvenstvo ove južnoameričke zemlje.

Šampionat je bio predviđen da startuje 3. maja, a da se završi 6. decembra, ali je korona sve to odložila za više od tri meseca. Sada je sve spremno. Ovog vikenda na programu je sedam mečeva prvog kola, a tri duela su odložena pošto se igraju finalni suseti po brazilskim državama. Poslednje, 38. kolo igraće se 24. februara naredne godine. Najboljih šest timova u ligi, kao i pobednik Kupa Brazila igraće Kopa Libertadores, elito takmičenje u Južnoj Americi. Narednih šest timova po plasmanu igraće u drugom po rangu takmičenju na kontinenetu, Kopa Sudamerikana. Četiri najgora tima igraće u drugoligaškoj konkurenciji. Prošle sezone elitu je napustio veliki Kruzeiro, nekadašnji šampion Brazila.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prošla godina protekla je u znaku Flamenga. Ekipa iz Rio de Žaneira se popela na krov Južne Amerike posle spektaklularnog preokreta u finišu susreta protiv River Plejta. Argentinski velikan je vodio sa 1:0, a onda je Gabrijel Barbosa, popularni Gabigol postigao dva gola, u 89. i petom minutu sudijske nadoknade i doveo svoj tim do velikog trijumfa u Limi. U šampionatu Brazla Flamengo nije imao konkurenta. Završio je prvenstvo sa 90 bodova, čak 16 više od rivala iz Sao Paula, Santosa i Palmeirasa.

U novom šampionatu na klupi najpopularnijeg brazilskog kluba neće sedeti Portugalac Žorž Žesus. On je prošlog meseca preuzeo Benfiku. Varatio se na Luž. U prvom mandatu vodio je Orlove od 2009. do 2015. godine, a onda se preselio u redove ljutog gradskog rivala, Sportinga. Na klupi Flamenga sedeće opet stranac, Španac Domenek Torent. U ekipi je ostao najbolji strelac šampionata Brazila prošle sezone (25 pogodaka) i junak finala Kopa Libertadores, Gabigol. On je početkom godine otkupljen od Intera za 17.450.000 i biće udarna igla šampiona Brazila i Južne Amerike i u 2020.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Iz Fjorentine je stigao početkom godine Pedro za 1.000.000, a klub su pojačali još Mihel Rikardo de Oliverira iz Gojasa za 7.500.000 i Leo Pereira iz Atletiko Paranensea za 7.000.000. Iz kluba je otišla velika nada brazilskog fudbala, Reinier, koga je Real platio 30.000.000 evra. Za ovaj klub igraju i veterani koji su se proslavili u Evropi, Filipe Luis i Rafinja. Specijalizovani portal Transfermarkt procenio je tim Flamenga na 120.000.000 evra.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prošle sezone su u vrhu bili klubovi iz Sao Paula, Santos i Palmeriras, a mnoge se očekuje od Gremija u 2020. godini. Ekipa iz Porto Alegrea je prošle sezone bila četvrta. Čertvrtu sezonu na kormilu tima je Renato Gaučo. Prva zvezda je Everton koji je procenjen na 28.000.000 evra.

Palmeiras će naredne sezone sa klupe da predvodi Vanderlei Luksemburgo koji je nasledio Luisa Felipea Skolarija na kormulu tima iz Sao Paula. Na klupi Santosa u 2020. godini sedeće iskusni portugalski stručnjak Žesualdo Fereira. Najveće pojačanje tima za narednu sezonu je Kristijan Kueva. Prošlog leta je Real za 45.000.000 kupio od Santoda Rodriga koji je proteklu sezonu igrao odlično u redovima Kraljevića iz Madrida. Najvredniji igrač tima je Venecuelanac Džeferson Soteldo, procenjen na 8.000.000 evra. Prošle sezone je član Santosa postao Evandro Gobel, nekadašnji igrač Crvene zvezde i Porta, ali je on ovog leta napustio crno-bele iz Sao Paula. Za Sao Paulo igraće Dani Alves, nekadašnji igrač Barselone, Juventusa i Pari Sen Žerman, a tu je i španski veteran Huan Fran. On jepre godinu dana stigao iz madridskog Atletika.

BRAZIL 1- 1. KOLO

Nedelja

00.00 (2,40) Fortaleza (3,20) Atletiko PR (3,10)

00.30 (4,00) Koritiba (3,20) Internasional (2,05)

02.00 (3,20) Sport Resife (2,95) Seara (2,50)

21.00 (1,65) Flamengo (3,80) Atletiko Mineiro (5,50)

21.00 (4,50) Gojas (3,45) Sao Paulo (1,85)

21.00 (2,50) Santos (3,20) Bragantino (2,95)

Ponedeljak

00.00 (1,63) Gremio (3,70) Fluminense (6,00)

ODLOŽENO:

Botafogo – Baija

Korintijans – Atletiko GO

Palmeiras - Vasko

***kvote su podložne promenama

TABELA IZ PROŠLE SEZONE

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Počinje i najbolja liga Brazila: Flamengo i Gabigol ne daju krunu

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2020

Šampion države i Južne Amerike i ove sezone prvi favorit za titulu. Otišao Žesus sa kormila, stigao Španac Domenek Torent. Luksemburgo vodi Palmeiras, a Portugalac Žesualdo Oliveira Santos..Zemlja sambe, kafe i fudbala. Virus korona zadao je celom svetu glavobolje, ali lopta mora da se kotrlja....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.