Počinje WTA šampionat u Madridu

Izvor: B92, 07.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje WTA šampionat u Madridu



Pred početak WTA šampionata tri teniserke jure prvo mesto. Branilac titule Ameli Morezmo, prošli pobednik Marija Šarapova i treća trenutno na listi Žistin Enan-Arden ulaze u poslednji turnir sezone sa razlikom od samo 74 boda, što je najneizvesnija trka u istoriji WTA tura.

"Shvatila sam da ukoliko dobijam mečeve imaću i dobar plasman. Ja ne postavljam ciljeve idemo od meča do meča i od turnira do turnira", kaže Marija Šarapova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

19-godišnja Ruskinja osvojila je turnir pre dve godine, samo nekoliko meseci pošto je pobedila na Vimbldonu. Šarapova je ove sezone osvojila pet titula uključujući i US Open. Poslednji turnir dobila je u Lincu prošlog meseca.

"Ovo je bila jedna od mojih najboljih godina. Bila sam konstantna. Šampionat će biti zanimljiv, jer su teniserke različite po stilu i ličnosti", tvrdi Šarapova.

Nađa Petrova, Martina Hingis, Svetlana Kuznjecova, Kim Klajsters i Jelena Dementijeva takođe učestvuju na turniru koji se igra na tvrdoj podlozi u Madrid Areni, a pobednica će zaraditi milion dolara.

Na turniru nema Amerikanki prvi put u 34-godišnjoj istoriji takmičenja. U prethodne četiri godine šampionat se održavao u Los Anđelesu.

"Lepo je biti ponovo u Madridu, jer su nam u Los Anđelesu nedostajali navijači. Tribine su bile prazne", kaže dvostruka šampionka Klajstersova.

Ameli Morezmo turnir otvara protiv Petrove, dok Enan-Arden igra sa Hingisovom. U grupi B prvog dana igraju Šarapova i Dementijeva, odnosno Klajsersova i Kuznjecova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.