Počinje Svetski kup u veslanju

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Svetski kup u veslanju

Srpski dvojac Stojić, Marjanović i četverac bez kormilara za lake veslače Nešić, Stanojević, Babović, Tomić 17. juna počinju takmičenje u Hamburgu.

U Hamburgu 17. juna počinje Svetski kup u veslanju na kojem će našu reprezentaciju predstavljati dve posade - dvojac Marko Marjanović, Nikola Stojić i četverac bez kormilara za lake veslače Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić.

Srpska ekspedicija je u Hamburg stigla 15. juna, a 16. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << juna je odradila prve treninge na stazi. Prvog dana Svetskog kupa, 17. juna, na programu su kvalifikacione trke, dok su finala poslednjeg dana, 19. juna.

Impresije s lica mesta preneo nam je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

"Sve ide po planu. Odradili smo prve treninge i upoznali smo se sa stazom na kojoj će naši veslači prvi put da veslaju. Svi su zdravi i orni za start na Svetskom kupu", rekao je Nebojša Ilić koji je prisustvovao tehničkom sastanku na kojem su se izvlačili startni brojevi i grupe

"Dvojac Stojić, Marjanović je u grupi sa dvojcima Norveške, Južne Afrike i dve posade Nemačke, dok je četverac bez kormilara za lake veslače Nešić, Stanojević, Babović, Tomić u grupi sa posadama Nemačke, Rusije, Čilea i dve posade Kine. U oba slučaja provoplasirane ekipe će ući u finale, dok će ostali u repasaž. Kao što sam rekao i uoči priprema za ovaj Svetski kup od dvojca Stojić, Marjanović očekujem da poboljšaju plasman u odnosu na Svetski kup u Minhenu kada su bili osmi. S druge strane četverac bez kormilara za lake veslače Nešić, Stanojević, Babović, Tomić u Hamburgu će imati prvi zvanični nastup u ovom sastavu pa će nam, kada su oni u pitanju, ovo takmičenje poslužiti kao smernica za naredne izazove", zaključio je Ilić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veslači Srbije spremni za početak Svetskog kupa

Izvor: Sportal.rs, 16.Jun.2011

Veslači Srbije doputovali su u Hamburg 15. juna i odradili prve treninge. Kvalifikacije počinju u petak, a finala su na programu 19. juna. Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić ističe da "sve ide po planu".

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.