Počinje Premijer liga – može li Mitrović da nastavi gde je stao i ko će biti šampion?

Izvor: B92, 05.Avg.2022, 09:27

Počinje Premijer liga – može li Mitrović da nastavi gde je stao i ko će biti šampion?

Utakmicom između Kristal Palasa i Arsenala, koja počinje u petak u 21 čas, startuje nova sezona Premijer lige.

Najbolja fudbalska klupska liga ulazi u novu takmičarsku godinu u kojoj će titulu braniti Mančester siti – ekipa koja je osvojili četiri od poslednjih pet izdanja.

Oči srpske javnosti najviše će biti uprte u Aleksandra Mitrovića, napadača Fulama, koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri u kojoj je postigao rekordna 43 gola na 46 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmica.

Mitrovića za sada kroz karijeru prati mišljenje da je za Čempionšipa previše dominantan, a za Premijer ligu nedovoljno, i ovo će mu biti prava šansa da pokaže da može da "isporučuje" u kontinuitetu i na najvećoj pozornici.

Siti brani titulu, a glavni rival i ove godine biće im Liverpul koji je prošle sezone – drugi put u kratkom vremenskom roku – imao samo bod manje posle 38 odigranih utakmica.

Pored Liverpula biće zanimljivo videti koliko može Arsenal koji je imao impresivne pripreme i posle dugo vremena konkuriše za vrh. Čelsi i Totenhem spadaju u grupu sa Arsenalom, dok se od Mančester junajteda ne očekuje mnogo dok ne reše haos oko budućnosti Kristijana Ronalda.

Za plasman u Evropu boriće se i Lester, Njukasl, Vulverhemtpon, a pažnju treba obratiti i na Aston Vilu, Everton, Brajton...

Nove-stare ekipe u Premijer ligi su Fulam, Bornmut i Notingem Forest i biće zanimljivo pratiti njihov put, koji neće biti nimalo lak i verovatno će se boriti za opstanak.

Petak:

21.00 Kristal Palas – Arsenal

Subota:

13.30 Fulam – Liverpul

16.00 Bornmut – Aston Vila

16.00 Lids – Vulverhempton

16.00 Njukasl – Notingem Forest

16.00 Totenhem – Sautempton

18.30 Everton – Čelsi

Nedelja:

15.00 Lester – Brentford

15.00 Mančester junajted – Brajton

17.30 Vest Hem – Mančester siti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POČINJE PREMIJER LIGA: Vreme je da Mitrogol pokaže i na glavnoj sceni Englezima ko je i šta je, Siti prvi favorit za titulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2022

Spektakl...Najjače nacionalno prvenstvo u svetu, engleska Premijer liga, počinje u petak u 21.00 utakmicom između Kristal palas i Arsenala...Srbiju će ove sezone u Premijer ligi predstavljati vezista Kristal palasa Luka Milivojević i najbolji strelac "orlova" u istoriji Aleksandar Mitrović, koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.