Počinje NLB liga

Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje NLB liga



Košarkaši Hemofarma i Crvene zvezde igraće prvi derbi u novoj sezoni NLB lige.Trener košarkaša vršačkog Hemofarm Štada Miroslav Nikolić izrazio je želju da novu sezonu počne pobedom nad Crvenom zvezdom u prvom kolu Jadranske lige.

"Pripremi period odradili smo u odličnoj atmosferi. Protiv Zvezde idemo sigurno na pobedu. Imamo mlade igrače željne dokazivanja, ima ih i Zvezda, pa ćemo videti koji su bolji. Verujem u svoju ekipu", rekao je Nikolić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kapiten Hemofarma Stefan Marković rekao je da je tim ušao u dobar ritam tokom pripremnog perioda.

"Zvezdi ne treba pretiti, ali mislim da imamo dobru i kvalitetnu ekipu, a i kvalitetne mlade igrače željen dokazivanja. Daćemo sve od sebe da trijumfujemo pred domaćim navijačima", rekao je Marković.

Direktor kluba Marko Ivanović rekao je da bi voleo da Hemofarm Stada odigra slabije, ali da pobedi, jer bi tada znali da ima još prostora za uigravanje i poboljšanje strategije.

"Ovog meseca nas očekuje sedam izuzetno važnih utakmica pred start ULEB kupa. Po ko zna koji put želim da naglasim da je Hemofarm Stada klub svih Vrščana. Dosta radimo na tome i zato želim da pozovem sve navijače i sugradjane da dodju u što većem broju da navijaju za svoj tim", rekao je Ivanović.

Ekipu iz Vršca u letnjem prelaznom roku napustilo je sedam iskusnih igrača, ali rukovodstvo Hemofarm Stada uverava da se njihovo odsustvo neće osetiti jer su njihova mesta pripala novoj generaciji koju predvodi kapiten Stefan Marković.

Nova sezona NLB lige počinje u utarak utakmicom Helios – Budućnost, u sredu se igraju ostali dueli prvog kola, a sastaju se:

Partizan – Vojvodina

Zagreb – Split

FMP – Široki

Slovan – Olimpija

Zadar – Cibona

Hemofarm – Crvena zvezda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.