Počinje EP za rukometaše

Izvor: B92, 15.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje EP za rukometaše



Evropsko prvenstvo za rukometaše počinje u sredu u Norveškoj, trajaće do 27. januara, a titulu, osvojenu u Švajcarskoj 2006. godine, braniće selekcija Francuske. Takmičiće se 16 reprezentacija, među kojima neće biti Srbije, posle poraza od Islanda u kvalifikacijama.

U Grupi A u Stavangeru igraće: Slovenija, Češka, Hrvatska i Poljska, u Grupi B u Dramenu: Rusija, Crna Gora, Danska i Norveška, u Grupi C u Bergenu: Nemačka, Belorusija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Španija i Mađarska, u Grupi D u Trondhajmu: Francuska, Slovačka, Island i Švedska.

Ekipe u Grupi 1 (tri najbolje ekipe iz grupa A i B) igraće u Stavageru, a u Grupi 2 (C i D) u Trondhajmu, dok će se polufinale i finale održati u Lilehameru.

Prošle godine na Svetskom prvenstvu titulu je na domaćem terenu osvojila Nemačka, druga je bila Poljska, a treća Danska. Pre dve godine u Švajcarskoj najbolja je bila Francuska, srebrnu medalju osvojila je selekcija Španije, a bronzu Danska.

Pored ovih reprezentacija u borbu za medalju mogle bi da se umešaju selekcija Hrvatske (peta na SP i četvrta na EP), koja će u Norveškoj igrati bez iskusnog Mirze Džombe i sa tek oporavljenim Ivanom Balićem, kao i uvek nezgodna Rusija, koja je u poslednje dve godine zauzela dva šesta mesta.

Reprezentacija domaćina Evropskog prvenstva 2008. - Norveška na prošlom SP bila je 13, a na EP zauzela je 11. mesto.

Poslednjeg dana takmičenja na EP 27. januara u Lilehameru žrebom će biti određene ekipe koje će učestvovati u baražu za naredno SP 2009. u Hrvatskoj, ali i za naredno EP za rukometašice, u Makedoniji 2008. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.