Počinje EP u Beogradu

Izvor: B92, 24.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje EP u Beogradu



Beograd će od nedelje, posle dužeg vremena i nekoliko odlaganja, biti domaćin jednog značajnog stonoteniskog takmičenja - Evropskog prvenstva u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, koje će trajati do 1. aprila. Beogradska "Arena" već nekoliko puta bila je spremna da ugosti najbolje stonotenisere planete, ali je organizacija šampionata sveta 1995, 1997. i 1999. godine, iz političkih razloga, oduzimana Beogradu i dodeljivana drugim gradovima.

Na 26. Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstvu najbolji igrači "starog kontinenta" iz čak 42 zemlje takmičiće se najpre u ekipnoj, a potom i u pojedniačnoj konkurenciji.

U konkurenciji muškaraca titulu prvaka Evrope brani domaćin prošlogodišnjeg šampionata Danska, a za naslov najboljeg konkurisaće 16 timova, dok će se još 12 reprezentacija nadmetati u "Čelendž" grupi. Isti broj ekipa prijavljen je i za ženski turnir, a titulu prvaka Evrope brani Danska.

U muškoj konkurenciji reprezentacija Srbije, predvođena iskusnim asovima Slobodanom Grujićem i Aleksandrom Karakaševićem najavljuje borbu za jednu od medalja.

U prvom kolu naš državni tim, u nedelju u 13 časova, igra se selekcijom Rumunije, koja je na prethodnom šampionatu Evrope osvojila bronzanu medalju. Ukoliko pobede Rumuniju, reprezentativci Srbije u četvrtfinalu će se najverovatnije sastati sa braniocem titule, selekcijom Danske, koja u prvom kolu igra sa Portugalijom.

U glavne favorite za zlatnu medalju na muškom ekipnom turniru ubrajaju se Nemačka, Austrija, Češka i Hrvatska.

U ženskoj konkurenciji reprezentacija Srbije nije imala sreće na žrebanju i već na startu takmičenja, u nedelju u 10 časova, sastaće se sa državnim timom Nemačke, jednim od glavnih favorita za zlatnu medalju.

Odlične šanse za visok plasman osim nemačkom timu daju se i ekipama Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Belorusije, Italije i Rumunije.Finalni mečevi u ekipnoj konkurenciji na programu su u utorak 27. marta.

Stonoteniska javnost u Srbiji najveche nade na šampionatu polaže u nastup naših dublova. Karakašević i Litvanka Rita Garkauskiate brane titulu prvaka Evrope iz Danske, a velike šanse ze jedno od odličja ima i dubl Grujić - Karakašević.

Reprezentativci naše zemlje osvajali su medalje na svih 25 dosadašnjih šampionata Evrope, a sada imaju novu šansu i ogroman motiv da pred svojom publikom nastave taj veliki trofejni niz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.