Počinje EP na divljim vodama

Izvor: B92, 10.Maj.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje EP na divljim vodama

Kraljevo će u narednih pet dana biti domaćin seniorskog Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama.

Učešće na kontinentalnom šampionatu divljovodaša čiji je Kajakaški savez Srbije prvi put organizator, potvrdilo je preko 130 takmičara iz 16 zemalja.

Program Evropskog prvenstva počinje u utorak, zvaničnim treningom na stazi Buk Grmčić, a od 20 časova je svečano otvaranje na centralnom gradskom Trgu u Kraljevu.

Osmo Evropsko prvenstvo u kajaku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na divljim vodama, u prisustvu predstavnika Evropske kajakaške federacije, Kajakaškog saveza Srbije i lokalne samouprave, otvoriće ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Snežana Samardžić-Marković.

Boje naše reprezentacije braniće 13 reprezenativaca, četiri dame i devet muškaraca. U disciplini kajak jednosed (k-1) nastupaće Sreten Biljić, Aleksandar Savić, Radisav Mićović, Bogdan Stojanović i Dušan Vukomanović. Za disciplinu kanu jednosed (c-1) prijavljeni su Bogdan Bukara, Filip Bukara, Stevan Milićević i Goran Jovanović. U konkurenciji dama Srbiju će predstavljati u k-1 Olja Lazarević, Zorica Ilić, Ivana Ilić i Milica Vukomanović, dok će u c-1 nastupati Olja Lazarević.

"Sastav reprezentacije određen je posle tri izborne kontrole. Najviše očekujemo od timskih nastupa, a naša prednost je dobro poznavanje staze”, reči su selektora Milana Mandića.

Program takmičenja na Ibru počinje u sredu pojedinačnim trakma u klasiku. Dan kasnije, u četvrtak, planirani su ekipni nastupi u istoj disciplini. Petak je dan pauze, a u subotu veslaće se pojedinačna trka u sprintu da bi u nedelju poslednjeg takmičarskog dana prvenstvo u Kraljevu na programu bila ekipna trka u sprintu. Zatvaranje šampionata predviđeno je za nedelju u 20 časova u centru Kraljeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.