Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 10:26

Počeo napada na Griliša! Postaće najskuplji Englez svih vremena

Mančester Siti kreće u jednu od dve velike transfer operacije

Ono što se dugo najavljivalo, dobilo je konkretnu potvrdu. Mančester Siti je započeo pregovore sa Aston Vilom oko transfera Džeka Griliša. Sjajni vezista je uz Harija Kejna jedna od dve najveće želje Građana u ovom prelaznom roku.

Pep Gvardiola se odavno divi “najtalentovanijem Englezu koji fudbal“ kako često nazivaju Griliša zbog svojih tehničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i driblerskih kvaliteta i želi da ga pridoda svom ofanzivnom arsenalu. Plan je da Griliš rastereti Kevina De Brujnea u ofanzivnim akcijama i da pokriva poziciju na levoj strani ili kao ’desetka’.

Aston Vila je ubeđivala Griliša da ostane, nudila mu platu kakvu ima Hari Kejn u Totenhemu ali je sjajni vezista otvoreno saopštio upravi kluba da želi da ode i da ne sme da propusti ovakvu priliku. Iako ima još četiri godine ugovora na Vila Parku, Griliš želi da ode i nada se da će klub iz Birmingema prihvatiti ponudu iz Mančestera.

Tu dolazi najteži deo posla. Aston Vila ceni svog najboljeg igrača na 100.000.000 funti što je oko 117.000.000 evra i Siti će morati da napravi ogroman finansijski napor da bi zaključio sporazum. Vila neće praviti ustupke i šampion Engleske će morati da plati traženu cenu ako želi Griliša.

Deo sredsatava za kupovinu Griliša će biti obezbeđen i prodajama nekih mladih igrača. Siti je već ovog leta zaradio oko 40.000.000 evra prodajama Anhelinja, Herisona i Nmeče. U klupsku kasu je leglo i oko 15.000.000 evra od transfera Džejdona Sanča u tabor gradskog rivala, dogovorena je prodaja Ivana Ilića u Veronu za 7.500.000 evra, a očekuju se još neke prodaje poput Jangela Erere čija cena je oko 15.000.000 evra. Time bi se obezbedio veći deo budžeta za kupovinu Griliša, a nije isključeno da se prodaju i neka zvučnija imena poput Laporta, Bernarda Silve ili Gabrijela Žezusa.

Ako dođe do transfera o kojem bruji Ostrvo, Griliš bi postao najkuplji Englez i najkuplje pojačanje u istoriji Sitija. Najskuplji Sitijev transfer do sada je bio Kevin De Brujne (76.000.000 svra) dok nacionalni rekord drži transfer Harija Megvajera u Junajted za 87.000.000 evra.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Počeo napad na Griliša! Postaće najskuplji Englez svih vremena

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021

Mančester Siti kreće u jednu od dve velike transfer operacije..Ono što se dugo najavljivalo, dobilo je konkretnu potvrdu. Mančester Siti je započeo pregovore sa Aston Vilom oko transfera Džeka Griliša. Sjajni vezista je uz Harija Kejna jedna od dve najveće želje Građana u ovom prelaznom roku...Pep...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.