Počela konferencija Žene i sport

Izvor: B92, 13.Maj.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela konferencija "Žene i sport"

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković otvorila je u Beogradu treću međunarodnu konferenciju "Žene i sport".

"Ova Konferencija bi trebalo da iznedri nacionalne preporuke, na osnovu analize stanja u sportu po pitanju žena na rukovodećim položajima, žena sportistkinja, žena trenera i sudija, žene u sportskim medijima. Kako treba ići napred i kako treba postizati velike rezultate, to sve prisutne dame pokazuju u svom životu, a muškim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolegama hvala na podršci", istakla je ministarka.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac istakao je da u našem sportu žene nisu dovoljno zastupljene i da je svako ima obavezu da pomogne da se to u narednom periodu promeni.

„Statistika koja govori o uključenosti žena u rad sportskih organizacija nije pohvalna i na nama je da učinimo sve što je u našoj moći da taj odnos promenimo. Smatram da je ono što treba da bude jedan od ciljeva sportskog pokreta u Srbiji, kada je u pitanju ženski sport, da nakon aktivne karijere imamo i Jasnu i Nađu i Jelenu i Stefanu i druge sportistkinje koje su proslavile našu zemlju, na mestu koje će im omogućiti isto tako uspešnu karijeru posle sporta. Na ovaj način dobićemo i zadovoljne i ispunjene mlade žene spremne da doprinesu ne samo vrhunskim rezultatima, već i onom mnogo važnijem zdravlju dece i mladih pre svega", istakao je Divac.

Učešće na Konferenciji u vidu promoterki uzele su i bivše i aktuelne sportistkinje naše zemlje, a u njihovo ime prisutnima se obratila Snežana Pajkić, proslavljena atletičarka, koja je skrenula pažnju na važnost održavanja ove konferencije i značaj tema koje će na njoj biti zastupljenje.

Konferencija "Žene i sport" održava se u organizaciji OKS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.