Počela izgradnja Kuće fudbala

Izvor: B92, 01.Okt.2009, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja 'Kuće fudbala'

Na lokaciji u okolini Stare Pazove položen kamen temeljac za izgradnju 'Kuće fudbala', koja bi trebalo da bude završena u narednih godinu dana.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova Goran Jović uz visoke predstavnike UEFA i FIFA prisustvovali su ovom izuzetnom događaju.

Na površini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 12 hektara, prema rečima predsednika FSS Tomislava Karadžića, za godinu dana treba da nikne šest travnatih terena sa rasvetom, jedan teren koji će biti pokriven veštačkom travom i mini stadion sa 3.000 mesta.

Osim toga, Karadžić je najavio da će će se izgraditi hotel sa 65 soba, zgrada za medicinsko osoblje, bazeni, teniski tereni i hala od 1.500 metara za trening i druge sportiste.

"Za izgradnju ovog sportskog objekta, u prvoj fazi, biće neophodno oko 10 miliona evra i nadam se da će biti jedan od najlepših u Evropi", rekao je Karadžić.

Ministar Samardžić-Marković je istakla da je ovo veliki dan za srpski sport, jer je fudbal od nacionalnog interesa za Srbiju i dodla da taj spot predstavlja veliki brend u svetu.

U ime Evropske fudbalske unije (UEFA) ovom činu prisustvovao je direktor Paskal Tores, a u ime Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Eva Paskije.

"Ja sam Francuz i imam posebna osećanja zbog tragedije koja se nedavno desila. Istovremeno, ponosan sam jer takve stvari samo fudbal

može da pobedi. Voleo bih i da zaustavim zlonamerne glasine, jer protiv Partizana neće biti pokrenut nikakav disciplinski postupak
", rekao je Tores, dok je Eva Paskije dodala da je današnji dan znajčajan za fudbal u Srbiji i prenela želju predsednika FIFA Sepa Blatera da objekat u Staroj Pazovi bude otvoren za sve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.