Počela Liga šampiona za rukometaše

Izvor: B92, 01.Okt.2009, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela Liga šampiona za rukometaše

Utakmicom Konstanca - Valjadolid počela je nova sezona u rukometnoj Ligi šampiona.

Španski predstavnik savladao je u gostima rumunsku ekipu rezultatom 26:23 (14:10) u prvom kolu grupe A najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Preostale utakmice na programu su u subotu i nedelju, a derbi mečevi igraju se u Nemačkoj. Titulu brani španski Siudad Real koji je u prethodna dva finala savladao nemačkog šampiona Kil.

Rukometna Liga šampiona ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima nešto drugačiji format, preslikan iz košarkaške Evrolige. U prvoj fazi 24 ekipe podeljene su u četiri grupe, u Top 16 će po četiri tima, a po dva najbolja iz novoformiranih grupa u četvrtfinale. Finale se igra u Kelnu 29. i 30. maja.

Srpski rukometaši u Ligi šampiona: Dušan Bozoljac i Nebojša Golić (Bosna), Vukašin Rajković (Kopenhagen), Danijel Šarić (Barselona), Marko Krivokapić i Žikica Milosavljević (Valjadolid), Mladen Bojinović (Monpelje), Nikola Manojlović (Rajn-Nekar Leven), Momir Ilić (Kil), Milan Grubanov (PAOK), Marko Vujin, Žarko Šešum, Ivan Lapčević, Milan Mirković i Uroš Vilovski (Vesprem), Danijel Anđelković, Petar Nenadić i Dragan Marjanac (Pik Seged), Borko Đorđević i Đorđe Pešić (Vardar), Darko Pavlović i Uroš Vuković (Konstanca), Momir Rnić i Ivan Gajić (Gorenje), Filip Šćepanović i Stevan Kurbalija (Amicitija).

Grupa A:

Konstanca – Valjdadolid 23:26

Pik Seged – Čehovski Medvedi (subota)

Monpelje – PAOK (nedelja)

Grupa B:

Bosna – Šemberi (subota)

Vive Targi Kielce – Gorenje (subota)

Rajn-Nekar Leven – Vesprem (nedelja)

Grupa C:

Filingen – Zagreb Kroacija osiguranje (subota)

HSV Hamburg – Alingsas (subota)

Siudad Real – Kopenhagen (subota)

Grupa D:

Amicitija – Barselona (subota)

Vardar – Kolding (subota)

Kil – Real Ademar (nedelja)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.