Počela Evroliga i odmah - drama! Efikasni Vasa Micić nedovoljan Efesu!

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2020, 21:30

Počela Evroliga i odmah - drama! Efikasni Vasa Micić nedovoljan Efesu!

Uzbudljivo već od premijernog meča!

Najbolja evropska košarka počela je večerašnjim mečevima prvog kola Evrolige.

Pre svih ostalih su na teren izašle ekipe Efesa i Zenita iz Sankt Petersburga, koje su vodile veliku, dramatičnu borbu u Istanbulu. Na kraju - 73:69 za ekipu Zenita!

Tokom prve dve četvrtine, ekipa Zenita koju su predvodili raspoloženi Pangos i Rivers >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je uglavnom imala blagu rezultatsku prednost, ali se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom  - 26:26.

Na drugoj strani, naš reprezentativac Vasilije Micić je poenterski predvodio ekipu Efesa, iako mu večeras nije išlo u šutu za tri poena. Efes je tokom treće četvrtine stekao prednost od pet do sedam poena razlike, ali su gosti iz Sankt Petersburga u poslednjem kvartalu uspeli da je anuliraju i meč uvedu u dramatičan finiš.

Kevin Pangos je na oko minut i po pre kraja pogodio za vođstvo Zenita od 69:67, što domaći potom preko Singltona ne uspevaju da stignu, a kada je Simon na 24 sekunde pre kraja promašio šut za tri poena, Efes je stigao na rub poraza.

Posle tajm-auta na obe strane, Pangos je bio precizan i sa linije penala za 71:67. Nadu Efesu je nakratko vratio Buboa koji je smanjio na ''minus dva'' šest sekundi pre kraja, ali onda novi faul nad Pangosom, koji je opet oba puta precizan i tu se večerašnja priča u Istanbulu završila.

Pangos je na kraju završio meč sa 23 poena (5/5 za dva, 3/9 za tri) i sedam asistencija, a Kej Si Rivers ga je pratio sa 14 poena.

Na drugoj strani, Vasa Micić najbolji sa 17 poena (7/12 za dva, 0/4 za tri) i devet asistencija, ali nedovoljno za pobedu u večerašnjem meču.

-
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zenit srušio Efes u Istanbulu na startu Evrolige!

Izvor: B92, 01.Okt.2020

Košarkaši Anadolu Efesa izgubili su na svom terenu od Zenita iz Sankt Peterburga 73:69, u prvom kolu Evrolige.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.