Poceko, čovek koji je izgubio od Dominikanaca, a za sve krivi poraz od Amerikanaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 17:38

Poceko, čovek koji je izgubio od Dominikanaca, a za sve "krivi" poraz od Amerikanaca

Ima li uopšte legitimitet?

Košarkaši Italije i na ovom takmičenju uspeli su da pobede Srbiju, ali baš kao na prošlom Evrobasketu ostanu bez medalje.

Selektor Azura, Đanmarko Poceko očigledno ima lek za Orlove, ali ne i da donese naciji odličje, a da stvar bude još gora, ni da se pomiri sa porazom.

Od eliminacije od SAD-a u četvrtfinalu Mundobasketa slušamo priče iz "italijanske kuhinje" kako nisu imali sreće jer su odmah u nok-aut fazi naleteli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Amerikance, te da su njih izbegli, prošli bi u polufinale.

Činjenica je da su Sjedinjene Američke Države neočekivano zauzele drugo mesto u grupi, ali pitanje je koliki legitimitet Poceko ima da govori o "nepravdi" i uverenju da bi se našli među četiri najbolje selekcije, kada su oni, na ovom prvenstvu izgubili od Dominikanske republike.

Pobeda nad Angolom (ne tako ubedljiva), poraz od Dominikanaca, trijumf nad Filipinima (teže od očekivanog), preokret nad Srbijom i slavlje nad Portorikom (takođe sa dosta muke) je bilans Azura na ovom prvenstvu pre nok-aut faze. Onda poraz od Amerike i još jedan poraz (od Letonije u doigravanju bez takmičarskog značaja).

Bez ikakve dileme, radi se o borbenoj selekciji, koja poseduje kvalitet, a da li su zapravo toliko dobri kao što njihov selektor misli.

Oni jesu zauzeli prvo mesto u grupi (druga faza), jesu savladali Srbiju, i zaista niko nije očekivao da će Litvanija pobediti Ameriku i biti prva, te Italijane poslati na SAD.

No, pobeda baltičke zemlje je pokazatelj da Amerikanci nisu nepobedivi, što je još jedan razlog više da je Poceko morao da se fokusira na svoj tim, a ne samo na rivala.

Gubitnici su svakako Litvanci, koji nisu želeli da kalkulišu. Oni jesu bili u poziciji da biraju, hoće li na Srbiju (pobedom nad SAD), ili na Italiju (porazom od SAD), i...izabrali su slavu zbog trijumfa nad prvim favoritom, ali i objektivno, težeg rivala (jer Srbija to u odnosu na Italiju jeste).

Da je Italija pobedila i Dominikance, onda bi praktično u duelu sa Srbijom odlučivala o prvom mestu u grupi (uz obaveznu pretpostavku kakav će biti rasplet u grupi gde su Litvanija i SAD igrali za prvo mesto). Ovako, Azurima je poslednji meč grupe bio biti i ne biti.

Takođe, svi su saglasni da je Amerika najteži mogući rival, i da Italijani nisu imali mnogo sreće (ali ni proračuna), no...Teško je prihvatiti sve ove "suze" Poceka, s obzirom da je taj tim poražen i od Dominikanske republike.

Radi se o sjajnom treneru i odličnoj reprezentaciji, ali da biste postali najveći, morate i pobediti najveće. Bilo kako bilo, u tom "njihovom" polufinalu je sada Srbija, koja ima baš taj zadatak. Biti najveći tako što će pobediti najveće!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.