Pobedom u Viljnusu do Nemačke

Izvor: B92, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedom u Viljnusu do Nemačke



Fudbaleri Srbije i Crne Gore u subotu protiv Litvanije igraju pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a samo pobeda i tri boda održaće "plave" u borbi za prvo mesto, koje automatski vodi na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Selekciji SCG maksimalan učinak iz dva preostala meča, protiv Litvanije u Vilnjusu i Bosne i Hercegovine u Beogradu, garantuje prvo mesto na tabeli sedme kvalifikacione grupe Evropske zone.

SCG je trenutno prva na tabeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe sa dva boda više od Španije i tri od BiH. Španija će u poslednja dva kola gostovati Belgiji i San Marinu. Bosna će dočekati San Marino, a 12. oktobra gostovati SCG u verovatno i odlučujućem duelu grupe.

Reprezentacija SCG će protiv Litvanije igrati oslabljena, jer zbog povrede neće nastupiti odbrambeni fudbaler Sevilje Ivica Dragutinović, dok su Simon Vukčević i Dušan Basta prebačeni u mladi tim, koji takođe igra ključne mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo.

Litvanci imaju samo teoretske šanse da obezbede učešće na Svetskom prvenstvu, ali je trener Algimantas Ljubinskas najavio da se njegov tim neće predati bez borbe.

Domaći fudbaleri će protiv SCG biti značajno oslabljeni, jer će zbog povreda i kartona igrati bez defanzivaca Aurelijusa Škarbalijusa i Tomasa Zvirzauskasa, igrača sredine terena Nerijusa Barase, Edgarasa Česnauskisa i Deividasa Semberasa, kao i napadača Robertasa Poskusa.

Borba za život u Briselu

Mnogo toga zavisi i od subotnjeg susreta Belgije i Španije u Briselu, u kojem timovi ne smeju sebi da dozvole ništa drugo osim pobede.

Veliki pritisak je na obe ekipe pošto su nacionalni timovi Španije i Belgije redovni učesnici šampionata sveta već decenijama.

Španci i dalje imaju šanse da zauzmu prvo mesto u grupi, dok se Belgija nada drugoj poziciji i plasmanu u baraž.

Eventualni neuspeh Španaca u Briselu omogućio bi selekciji SCG direktan plasman na SP, ali bi najviše bi obradovao igrače Bosne i Hercegovine, koji bi tako dobili priliku da se bore za prvi nastup na završnici šampionata u istoriji zemlje.

Problem za selektora Belgije Emea Antuenisa je veliki broj povređenih igrača.

Belgija će protiv Španije igrati bez Vensana Kompanija, Koena Derdena, Roberta Biskontija i Žela Van Dama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.