Pobednički ton za Bolton

Izvor: Politika, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednički ton za Bolton

Fudbalski prvak Srbije će večeras na našem najvećem stadionu ugostiti engleski Bolton, u okviru četvrtog kola F grupe ligaškog dela Kupa Evropske fudbalske unije. Početak utakmice je u 20.45 časova, a Uefa je za glavnog sudiju odredila Belgijanca Pola Alertsa. Fudbaleri Boltona su prethodno remizirali sa Bragom, Bajernom i Arisom i danas u Beogradu završavaju takmičenje u grupi. Posle dva poraza, šokantnog od nemačkog Bajerna na "Marakani" i ubedljivog od grčkog Arisa u Solunu, "crveno-beli" >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << više nemaju pravo na neuspeh u poslednja dva ovogodišnja susreta na evropskoj sceni. Nakon večerašnjeg okršaja sa Boltonom, fudbalere Zvezde očekuje gostovanje portugalskoj Bragi, 19. decembra. Da bi se naš najtrofejniji klub plasirao među prve tri ekipe, koje će prezimiti u Evropi, neophodno je da osvoji najmanje četiri boda, a možda će biti potrebno i svih šest.

– Poslednja dešavanja u srpskom fudbalu i loša atmosfera koja je stvorena mogu negativno da utiču na dalja zbivanja. Plašim se da bi na tribinama moglo da bude manje gledalaca. Ipak, danas ćemo imati lepu priliku da osvojimo prve bodove u Ligi Uefe. Naš prioritet je da budemo maksimalno koncentrisani tokom celog meča. Najvažnije je da budemo spremni da našom igrom pobedimo Bolton, a ne da se uzdamo u neke njihove slabosti. Englezi su protiv Bajerna i Arisa stigli do izjednačenja u finišu meča, a ekipa koja nije motivisana to ne može da učini. Zato bi trebalo da oborimo tezu koja se ovde pojavljuje: da Bolton ne zanima takmičenje u Ligi Uefe – istakao je šef stručnog štaba Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Za meč protiv Boltona je jedino neizvestan nastup štopera Ibrahima Gaja. Tamnoputi Senegalac je protiv Arisa dobio jak udarac laktom u glavu, posle čega je u Beogradu imao lakšu hiruršku intervenciju jagodične kosti. Za mesto u timu ponovo će biti u konkurenciji bivši reprerezentativac Srbije Aleksandar Trišović, a među glavnim Zvezdinim adutima će svakako biti kapiten Dejan Milovanović, koji je kao preporođen otkako je za trenera postavljen mladi fudbalski stručnjak Janković.

– Očekujem tešku utakmicu. Bolton je odlična ekipa i ne smemo nikako da ih potcenimo. U ovom meču nemamo šta da izgubimo, a ako pobedimo u igri smo za plasman u dalje takmičenje u Kupu Uefe. Siguran sam da imamo dovoljno kvaliteta da osvojimo tri boda. Neće biti lako, ali uz pomoć naših sjajnih navijača, koji će nam kao i do sada biti 12. igrač, možemo do trijumfa – optimista je Milovanović.

Zvezdin kapiten je dodao da je atmosfera u ekipi veoma dobra i da se svi igrači nadaju pobedi.

Ko god bude izašao na teren, daće svoj maksimum – obećao je Dejan Milovanović.
Kod prethodnog trenera Milorada Kosanovića, Milovanović je imao malu minutažu, ali se od dolaska Jankovića vratio na teren u velikom stilu.
–Kao profesionalac sam dužan da dajem sve od sebe na svakom treningu i utakmici, pa i prijateljskoj, ali tim sastavlja trener i toga sam svestan. Ono što je sada najvažnije je da sam potpuno spreman i za najteža iskušenja – poručio je Milovanović.

Na novinarsko pitanje da li će Zvezdi biti lakše večeras protiv Boltona ili za dve nedelje u Bragi, Dejan Milovanović je odgovorio: – Sigurno nam je lakše ovde, na našem stadionu. Na "Marakani" imamo idealnu priliku da dođemo do prva tri boda, što bi nam mnogo značilo. Znamo od pre dve godine da u Bragi nije lako igrati. Tada smo srećno prošli, možda nas je Braga čak i nadigrala, ali biće nam sigurno mnogo lakše u Beogradu nego na severu Portugalije. Međutim, ni Bolton se sigurno neće braniti. Prvih petnaestak minuta minuta će verovatno igrati nešto zatvorenije, ali protiv Arisa su pokazali da imaju odlične napadače. Teren će sigurno uticati na njihovu igru. Mi smo se već navikli na teške uslove, a videćemo kako će oni.

-------------------------------------------------------------------------

Apel navijačima

Fudbalski klub Crvena zvezda je izdao saopštenje, u kome poziva sve navijače da dođu na utakmicu Crvena zvezda – Bolton i da sportskim navijanjem pomognu svom timu u ovoj izuzetno značajnoj utakmici u Ligi Uefe. U saopštenju je, između ostalog, još navedeno:

"Ne dozvolimo da se na tribinama dese bilo kakvi incidenti koji mogu baciti senku na rezultat i igru. Pokažimo celom svetu kako se bodri svoj klub i kako se navija u Srbiji. FK Crvena zvezda je, kao ozbiljan i odgovoran organizator, za utakmicu sa Boltonom preduzeo niz mera kako bi boravak tokom ove utakmice bio potpuno bezbedan i komforan za sve posetioce. Svi posetioci koji se ne budu pridržavali uputstava ili bezbednosnih procedura biće udaljeni sa stadiona, od nosno, neće im biti omogućen ulazak".

--------------------------------------------------------------------------

Anelka ostao na Ostrvu

Ekipa Bolton juče je oko 15 časova doputovala u Beograd, čarter letom iz Mančestera, a oko 20 časova fudbaleri engleskog tima su odradili uobičajeni trening na "Marakani".

Na Ostrvu je ostao najpoznatiji i najskuplji igrač Boltona, francuski internacionalac Nikola Anelka, što će svakako biti veliki hendikep za goste iz Engleske. U Beograd nije doputovao ni odbrambeni igrač Boltona, Španac Ivan Kampo, nekadašnji igrač madridskog Reala.

--------------------------------------------------------------------------

Sudi Belgijanac Pol Alerts

Stadion: Crvene zvezde. Kapacitet: 54.000 mesta. Sudija: Pol Alerts (Belgija). U Beogradu će večeras biti odigran meč četvrtog kola F grupe Lige Uefe: Crvena zvezda – Bolton (Engleska). Početak u 20.45 č, neizvestan TV prenos za područje Srbije.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Basta, Anđelković, Tutorić, Bajalica, Lukas, Milovanović, Milijaš, Koroman, Burzanović, Jestrović. Trener: Aleksandar Janković.

BOLTON: Jaskalainen, Hant, Meite, Gardner, Mihalik, Janakopulos, Vilhelmson, Mekan, Nolan, Dejvis, Dijuf. Trener: Geri Megson.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.