Pobednička serija Jelene Dokić

Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednička serija Jelene Dokić



Australijanka srpskog porekla Jelena Dokić ostvarila je četvrtu uzastopnu pobedu na WTA turniru u Hobartu. Dokićeva je posle tri pobede u kvalifikacijama, u prvom kolu savladala Nemicu Martinu Miler sa 2:1, po setovima 6:4, 0:6, 6:2. To je do sada najbolja serija Dokićeve, nekadašnje četvrte teniserke sveta, koja se nedavno vratila sa dvogodišnje pauze zbog povrede.

Nekadašnja državljanka Srbije i Crne Gore se, međutim, suočila sa problemom, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će morati da bira da li da nastavi takmičenje u Hobartu ili da se takmiči u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu.

Organizatori prvog gren slema sezone odbili su da ponude Dokićevoj pozivnicu za glavni žreb takmičenja u Melburnu, gde će morati da krene iz kvalifikacija.

Ona se u drugom kolu Hobarta u utorak sastaje sa Italijankom Flavijom Penetom, a u slučaju pobede moraće da bira između tog turnira i kvalifikacija u Melburnu, koje počinju u četvrtak.

Dokićeva smatra da je dosadašnjim igrama posle oporavka od povrede zaslužila poziv za glavni žreb Otvorenog prvenstva Australije.

"Na osnovu dosadašnjih rezultata i činjenice da sam naporno radila mislim da sam zaslužila 'vajld kartu'. Ipak, nisam je očekivala", izjavila je 24-godišnja Srpkinja i dodala da će odigrati meč sa Penetom i onda odlučiti o sledećem koraku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.