Pobede u Evropi vode u Ligu šampiona

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede u Evropi vode u Ligu šampiona

„Crno-beli“ ove sezone imaće velikih motiva da zabeleže što više pobeda u Evropi i na taj način se dogodine nađu u krugu povlašćenih klubova u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona! Naime, ukoliko Partizan osvoji titulu u domaćem prvenstvu, a u isto vreme dogura, recimo, do osmine finala Kupa UEFA, velike su šanse da će obezbediti dovoljan koeficijent za narednu sezonu, kako bi došao na korak od plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, jer bi na poslednjem stepeniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << imao lakšeg rivala. Međutim, postoji još jedan preduslov za tako nešto, a to je da prvaci zemalja konkurenata ne budu određeni klubovi, koji bi ugrozili koeficijent „crno-belima“. Za sezonu 2009/10. on iznosi 20,702 i može biti popravljen ukoliko Partizan napravi značajniji uspeh u Evropi. Stvari bi mogle da krenu nabolje i kada bi čačanski Borac izvukao dobar rezultat protiv Ajaksa, mada je to malo verovatno.

Dakle, poređenja radi, srpskom šampionu ne bi odgovaralo da u Belgiji titulu osvoje Anderleht (34,037) ili Klub Briž (30,370), ali bi bilo jako dobro da to bude aktuelni prvak Standard, sa koeficijentom 13,037. Iz Bugarske „vreba“ Levski sa 20,764 bodova, dok su prihvatljivi, recimo, CSKA ima 16,764, a Liteks 17,764. U Norveškoj ne bi bilo dobro samo da Rozenborg (26,474) bude prvi, ostali dolaze u obzir. U Švajcarskoj je Bazel (53,200) neprikosnoven, ali i nedostižan za ekipu iz Humske, kao i grčki Panatinaikos (46,474) i Olimpijakos (48,374). Nedostižna je i Austrija iz Beča (31,717), ali i praške Slavija (23,269) i Sparta (26,969), koji će sigurno održati koeficijent, s obzirom na to da igraju u Evropi ove sezone.

Što se tiče ostalih zemalja, Partizan daleko bolje stoji, a to se naročito odnosi na Poljake, Šveđane, Fince, Hrvate, Slovake, Mađare, Kiprane...

Sve u svemu, izabranici Slaviše Jokanovića će morati da zapnu već 18. septembra u Temišvaru i savladaju Politehniku, podrazumeva se i u revanšu, kako bi imali maksimalan učinak u prvom kolu Kupu UEFA.

UEFA DOGODINE MENJA FORMAT KVALIFIKACIJA

UEFA je najavila novi format kvalifikacija za Ligu šampiona naredne godine, pa će tako ubuduće postojati četiri kruga kvalifikacija. U prvom, „nultom“, naći će se prvaci šest najslabije plasiranih zemalja (Andora, Malta, Crna Gora..). Zatim, u prvom kreću klubovi iz zemalja plasiranih između 17 i 47 mesta na rang listi, među kojima je i Partizan. U drugom krugu priključuju se Belgijanci, Grci i Česi, da bi u trećem, poslednjem bilo sve po starom, jer će se pridružiti timovi iz najjačih evropskih liga.

Partizan će, u svakom slučaju, pod pretpostavkom da osvoji titulu, biti povlašćen u prvom i drugom krugu.

Odkud vi znate da ce partizan da osvoji titulu, tek je pocelo prvenstvo sta ako partizan izgubi u sledecem kolu a zvezda dobije to je 6 bodova a celo prvenstvo pred nama, vi niste novinari vec obicni amateri!

Samo ti sanjaj poraze PARTIZANA a pobede zvezdane;Vase je BOGU HVALA proslo i dabogda se nikad i ne vratilo!NAPRED PARTIZAN!!!

Ukoliko Partizan osvoji titulu u domaćem prvenstvu jel ti citas?

Pa naravno da ce PARTIZAN opet biti prvak.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.