Pobede Sao Paula i Paranaensea

Izvor: B92, 02.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Sao Paula i Paranaensea



Od tri brazilska tima koji su nastupili prve večeri četvrtfinala Kopa Libertadores nezadovoljan je ostao samo Santos. "Sveci" su u Kuritibi poraženi od Atletiko Paranaensea rezultatom 3:2, dok je njihov rival iz Paulista lige Sao Paulo deklasirao meksičku ekipu Tigres 4:0, u duelu dva jedina neporažena tima u dosadašnjem toku meča.

Na stadionu Morumbi preko 80 hiljada ljudi prisustvovalo je potpunom trijumfu dvostrukog klupskog šampiona sveta iz 90-ih i briljantnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partiji golmana domaćih Rožerija Senija. Osim što je ostao nesavladan tokom 90 minuta, on je postigao dva gola.

Posle neizvesnih pola sata domaćin u vođstvo dolazi pogotkom Senija iz slobodnog udarca. On je sa 30-ak metara gađao preko živog zida i pogodio gornji levi ugao gola kolege Gustava Kampanjuola. Deevet minuta kasnije bilo je 2:0, kada je Sisinjo centrirao a Luizao pogodio mrežu protivnika (27 golova u Kopi, najviše od svih brazilskih igrača).

U nastavku Tigres ostaju sa igračem manje, posle faula Paula da Silve nad Luizaom, a već u 58. minutu Seni ponovo pogađa - ovoga puta je sa 25 metara gađao desni gornji ugao. Kampanjuolo je već primio jedan gol od Senija - kao čuvar mreže argentinskog San Lorensa u takmičenju Kopa Merkosul.

Seni je tako zaokružio sedmicu sa četiri pogotka, posle po jednog penala u duelima sa Kruseirom i gradskim rivalom Palemirasom. U sezoni je postigao 11, a u karijeri 50 golova. Posle još jednog pogotka za Sao Paulo (Souza, 60. minut), Seni je propustio priliku da ostvari het-trik, prebacivši prečku iz penala 20 minuta pre kraja. Tako je učinak Hosea Luisa Čilaverta iz 1999, sa utakmice Veles Sarsfild - Fero Karil Oeste, ostao nedostižan.

Sao Paulo na Morumbiju nije poražen 18 godina u elitnom kontinentalnom takmičenju. Od 1987. godine oni su igrali u 27 mečeva, dobili 24 i tri puta igrali nerešeno. Revanš se igra u Montereju 15. juna.

Mnogo neizvesnije bilo je u Kuritibi gde je u brazilskom četvrtfinalu Atletiko Paranaense stekao minimalnu prednost pred revanš.

Favorizovani gosti, za koje igra najtraženiji igrač ovog leta Robinjo, stekli su prednost u 13. minutu, kada je Ze Elijas asistirao kapitenu Rikardinju. Još 13 minuta kasnije golman Santosa Juan Karlos Enao izlazi sa linije, što koristi Evandro i lobuje ga za 1:1.

Samo minut kasnije Alan Baija pravi faul nad Robinjom, dobija drugi žuti karton i vicešampion Brazila ima igrača manje u preostalih 65 minuta. Međutim, prednost stiče Atletiko - Roča izvodi slobodni udarac, Enao odbija loptu, a Markao je zakucava pod prečku.

Drama se nastavlja do poluvremena - u 44. minutu Robinjo izbegava ofsajd zamku i centrira za Dejvida, koji glavom izjednačuje. Šampion u nastavku pojačava pritisak, ali jedini gol postiže domaćin - u 71. minutu Andre Roča prolazi po desnoj strani i šalje loptu za Limu, koji postavlja konačnih 3:2.

Kada se timovi ponovo sretnu, 15. juna na obali države Sao Paulo, u timu Santosa neće biti Robinja i levog beka Lea, koji će sa reprezentacijom igrati na Kupu konfederacija u Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.