Pobede Reala, Valensije i Atletika

Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Reala, Valensije i Atletika



Fudbaleri madridskog Reala pobedili su Hetafe rezultatom 1:0 u malom gradskom derbiju i ponovo se popeli na čelo tabele. U ostalim mečevima šestog kola Atletiko je pobedio Osasunu 2:0, Betis je na svom terenu savladao Maljorku 3:0, Viljareal i Espanjol su zabeležili minimalne pobede na svom stadionu protiv Bilbaa odnosno Deportiva, a tri boda u gostima osvojili su Santander, Mursija i Valensija. Rasing je slavio u Almeriji 1:0, Mursija u Valjadolidu 4:1, a Valensija u Uelvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1:0.

Real je u predgrađu do pobede stigao uz mnogo sreće golom Serhija Ramosa u 66. minutu. Pre i posle toga Hetafe je bio daleko bolji tim, a ekipa Mihaela Laudrupa propustila je dvocifren broj dobrih prilika, uključujući i tri u poslednjih deset minuta.

Madridisti su se tako vratili na prvo mesto, sa kojeg ih je u subotu skinula Barselona. Real ima 16 bodova, dva više od Barse, a jedan od Viljareala.

Ekipa Havijera Agirea ove sezone pruža odlična izdanja, iako je tim pred početak sezone napustio kapiten i najbolji igrač Fernando Tores. Ipak, pojačanja u vidu Dijega Forlana, Hose Rejesa i Simaa Sabrose dobro funkcionišu.

Do treće pobede u sezoni „Jorgandžije" su došle golovima Garsije Eskudera u 37. i Serhija Aguera u 81. minutu. Atletiko je i dalje peti na tabeli sa 11 bodova.

Fudbaleri Viljareala pobedom nad Atletik Bilbaom na dva sata su izbili su na čelo Primere sa 15 bodova.

Viljareal je za sada odigrao savršenu sezonu ako se izuzme debakl protiv Reala u drugom kolu. „Žuta podmornica" ima pet pobeda iz šest mečeva, a do najnovije je stigla golom Fuentesa u 62. minutu.

I Espanjolu je jedan gol bio dovoljan za tri boda protiv Deportiva iz La Korunje. Gol je postigao kapiten ekipe Raul Tamudo u 45. minutu, a u ekipi Ernesta Valverdea svih 90 minuta na terenu proveo je i reprezentativac Srbije Milan Smiljanić.

Espanjol je nakon ovog trijumfa skočio na sedmo mesto na tabeli, dok je Deportivo 18. sa samo pet bodova.

Betis je nakon možda i nezasluženog poraza od Reala tokom nedelje, do prve pobede u sezoni stigao protiv Maljorke. Golove za ekipu Ektora Kupera postigli su Ćisko, Sobis i Edu, u poslednjih pola sata meča. Betis je 15. u Primeri sa 5 bodova, a Maljorka je sedma sa tri boda više.

U poslednjem meču šeste runde Valensija je kao gost savladala Rekreativo 1:0. „Slepi miševi" su do trijumfa u Uelvi stigli golom Davida Vilje u 6. minutu, a zanimljivo je da je Rekreativo utakmicu završio bez trenera i jednog igrača. Trener Viktor Munjoz je isključen na poluvremenu, a Karlos Martins u 83. minutu, obojica zbog prigovora. Reprezentativac Srbije Nikola Žigić nije ulazio u igru.

Valensija je ovom pobedom izbila na deobu drugog mesta, sa bodom zaostatka za vodećim Realom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.