Pobede Pistonsa i Spursa!

Izvor: B92, 20.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Pistonsa i Spursa!



Najveći favoriti za igranje u velikom finalu NBA lige ekipe San Antonija i Detroita zabeležile su pobede ka gosti i tako se spasle eliminacije u polufinalnim serijama.

San Antonio je pobedio u Dalasu 91:86 i izjednačio u seriji na 3:3.

Djinobili je postigao 30 poena uz 10 skokova, Dankan koji je rano ušao u probleme sa penalima je dodao 24,dok je Dirk Novicki ponovo odigrao fantastičan meč sa 26 poena i čak dvadeset i jednim skokom.

Mevsi su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrali bez kažnjenog Terija koji je suspendovan posle udaranja Finlija u finišu utakmice broj 5.Taj nedostatak pokazao se kao nenadoknadiv, jer su Heris (3-14) i Stekhaus (4-15) šutirali vrlo loše.

Medjutim,ključna figura ove utakmice bio je igrač koji igra za Spurse ali je i dalje na platnom spisku Meva - Majkl Finli.

Igrač koji je izazivao zvižduke pri svakom kontaktu sa loptom (igrao 9 sezona za Dalas + učestvovao u incidentu sa Terijem) je postigao 16 poena od toga ključnu trojku 2.45 pre kraja, a onda je i odigrao dobru odbranu prilikom šuta Dirka Novickog 6 sekundi pre kraja. Ta rpomašena trojka praktično je otvorila put ka utakmici broj 7.

U drugom polufinalu na Istoku Detroit je pobedio Klivlend 84:82. Rašid Valas je sa 27 poena bio najefikasniji u timu sa najboljim skorom u regularnom delu sezone, dok je Klivlend po običaju predvodio Džejms sa 32 poena i 11 skokova.

Ekipa koja se smatra možda i najiskusnijom u ligi, iskoristila je taj kvalitet i došla do važne pobede.

Rašid Valas je došao na svoje dva meča kasnije. Iako je najavljivao da će Pistonsi pobediti u utakmici broj 4 i lagano i u celoj sriji, dogodilo se suprotno, a Detroit se našao na ivic ispadanja.

Medjutim, upravo je igrač sa najdužim jezikom u timu iz Mičigena bio zaslužan za trijumf koji vraća u igru Pistonse. Krilni centar je pri rezultatu 77:76 za Klivlend pogodio šut od tablu uz faul i tako doneo dva poena prednosti za svoj tim koji ga nije ispustio do kraja:

"Niko nije ni sanjao da ćemo igrati ovakvu seriju sa Detroitom. Niko nije verovao da možemo da ih dobijemo u Oburn Hilsu. Pokazali smo im da greše. Sada ćemo morati da dokažemo mnogima da možemo još malo dalje..."rekao je posle meča LeBron Džejms. Sam finiš utakmice bio je dramatičan. Pet sekundi pre kraja, Džejms je namerno promašio drugo slobodno bacanje, ali je "odbitak" Bilapsa umalo završio u košu Detroita:

"Dok je letela, pomislio sam, čoveče ne na ovaj način".

Sedme utakmice u serijama igraju se u nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.