Pobede Njukasla i Vigana

Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Njukasla i Vigana



U sredu uveče odigrane su dve zaostale utakmice engleske Premijer lige. Njukasl je u meču punom preokreta pobedio Reding 3:2, dok je Vigan kao gost savladao Vest Hem 2:0.

Utakmica na Sent Džejms Parku je počela baš onako kako je domaćim priželjkivao – Sibjerski je na centaršut Solana pogodio mrežu gostiju u 23. minutu. Reding uz dosta sreće, dolazi do izjednačenja u 37. minutu. Loptu je ka golu Njukasla uputio Harper, ona je na putu pogodila Solana, promenila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravac i završila u mreži. Samo pet minta kasnije isti igrač donosi vođstvo gostima. Posle smušene reakcije odbrane „svraka", pre svih Babajara i Emrea, Harper je zakucao loptu u gol nemoćnog Givena.

U drugom poluvremenu, izabranici Glena Redera su krenuli znatno angažovanije, što je rezultiralo penalom u 57. minutu. Siguran izvođač bio je Obafemi Martins.

Pobedu Njukaslu i beg iz opasne zone donosi turski internacionalac Belezolu Emre u 84. minutu sjajnim udarcem sa distance. Nekadašnjem igraču Intera ovo je bio prvi ligaški gol za Njukasl.

Reding je tako propustio priliku da povoljnim rezultatom iz ovog meča zauzme treću poziciju na tabeli, „svrake" su se popele na 15. mesto.

Fudbaleri Vigana pokazali su karakter u Londonu. Nakon ubedljivog poraza kod kuće od Liverpula (0:4), smogli su snage da na Apton Parku ostvare veoma bitan trijumf protiv Vest Hema.

„Čekićari" su, ko zna koji put ove sezone, razočarali navijače. Timu Alana Pardjua nije pomoglo ni vraćanje u postavu Marlona Hervuda i Josija Benajuna.

Pol Džuel je napravio pravu odluku kada je na teren od prvog minuta, umesto Anrija Kamare, poslao mladog Dejvida Koterila. Pridošlica iz Bristol Sitija je na najbolji način opravdao ukazano poverenje pogotkom u 51. minutu.

Džonatan Spektor je u 58. minutu postigao autogol i tako postavio konačan rezultat.

Vigan je sakupio 21 bod i jedanaesti je na tabeli, dok je Vest Hem ovim porazom skliznuo na 18. mesto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.