Pobede Liverpula i Čelsija

Izvor: B92, 25.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Liverpula i Čelsija

Fudbaleri Liverpula i Čelsija zabeležili su pobede u gostima u mečevima 34. kola engleske Premijer lige.

Liverpul je pobedio Hal 3:1, a Čelsi je u gradskom derbiju slavio na Apton Parku protiv Vest Hema sa minimalnih 1:0. Tim Rafe Benitesa se ovom pobedom izjednačio sa Mančester junajtedom na čelu tabele, ali ekipa Ser Aleksa Fergusona ima dva meča manje.

U ostalim duelima odigranim u subotu popodne trijumfe na svom terenu ostvarili su Vest Bromvič >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Albion i Fulam. Duel Boltona i Aston Vile završen je bez pobednika, a Siti je pobedio Everton na Gudisonu 2:1.

Čelsi je do pobede stigao nakon centaršuta Lamparda koji je Kalu volej udarcem pretvorio u pogodak u 55. minutu. Petnaest minuta ksnije Vest Hem je imao priliku da izjednači iz penala. Strelac jedinog gola je srušio Ilungu u šesnaestercu ali je Čeh zaustavio šut Marka Nobla.Trener Čelsija Gus Hidink na ovom meču je odmarao Didijea Drogbu, Mikaela Esijena i Mihaela Balaka.

Liverpul je ponovo odigrao utakmicu sa velikom brojem golova, ali je ovu za razliku od prethodne dve uspeo da dobije. ’Redsi’ su savladali Hal, a meč je obeležio Dirk Kajt sa dva pogotka. Tim iz Merzisajda poveo je krajem prvog dela igre preko Alonsa koji je sjajnim udarcem savladao golmana domaćih nakon što mu je prethodno izblokiran slobodan udarac. Nakon sat vremena igre Hal je ostao sa deset igrača na terenu jer je Folan isključen nakon udaranja Škrtela. Prednost igrača više kapitalizovao je Kajt svega tri minuta kasnije. Nakon deset minuta ’tigrovi’ ipak stižu do gola preko Đovanija, ali je Kajt svojim drugim golom minut pre kraja meča rešio pitanje pobednika.

Liverpul je posle današnje pobede preuzeo prvo mesto na tabeli sa 74 boda, koliko ima i Mančester junajted, koji kasnije igra meč protiv Totenhema, ali ima i još jednu utakmicu manje.

Brazilac Robinjo igra sve bolje u dresu Sitija. U subotu je protiv Evertona postigao jedan, a namestio drugi gol ’građana’. Mančester Siti je sve bliži sedmoj poziciji koja vodi u kvalifikacije u Kup Evrope sledeće sezone. Posle pola sata igre gosti su poveli preko Robinja koji je iskoristio asistenciju svog sunarodnika Elana. Drugi gol za Siti postigao je Ajerlend koji je sa 16 metar savladao Tima Hauarda, nakon dodavanja odličnog Robinja. Everton je uspeo da smanji ali tek u 90. minutu preko Goslinga.

Bolton – Aston Vila 1:1 (0:1)

Koen 61 – Jang 43

Everton – Mančester Siti 1:2 (0:1)

Goslin 90 - Robinjo 35, Ajerlend 54

Fulam – Stouk 1:0 (1:0)

Nevland 29

Hal Siti – Liverpul 1:3 (0:1)

Đovani 79Alonso 45, Kajt 63, 89

Vest Bromvič – Sanderlend 3:0 (1:0)

Olson 40, Brant 58, Mensengez 87

Vest Hem – Čelsi 0:1 (0:0)

Kalu 55

Mančester junajted – Totenhem 18.30h

Nedelja:

Arsenal – Midlzbro

Blekburn – Vigan


Ponedeljak:

Njukasl - Portsmut

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.