Pobede Intera, Rome i Milana

Izvor: B92, 11.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Intera, Rome i Milana



U nedelju je odigrano 23. kolo Serije A, a Inter je zabeležio novu pobedu nad Kjevom 2:0. Milan je savladao Livorno sa 2:1, a Roma Parmu rezultatom 3:0.

Inter je nastavio sa sjajnim partijama, pošto je kao gost savladao Kjevo rezultatom 2:0. Adrijano je udarcem sa ivice šesanaesterca doveo tim Roberta Manćinija u vođstvo već u prvom minutu. Pobedu gostima obezbeđuje Ernan Krespo u 61. minutu nakon šuta sa 20ak metara, mada je golman Kjeva Sicinjano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << morao bolje da reaguje.

Milan je pobedio Livorno sa 2:1 i tako nastavio borbu za plasman u Ligu šampiona. Đilardino je propustio dve solidne prilike na početku utakmice, a prednost Milanezima donosi Đenaro Gatuzo u 28. minutu, posle prodora Rikarda Oliveire. Samo tri minuta kasnije Kristijano Lukareli poravnava rezultat, nakon što je Storari odbio loptu pokušaja Pasonija. Marek Jankulovski je prelepim golom u 68. minutu doneo pobedu domaćima. Za ekipu Milana debitovao je Ronaldo, koji je ušao u igru u 63. minutu umesto Oliveire.

Roma je u drugom poluvremenu slomila otpor Parme, a goste je načeo Frančesko Toti u 51. minutu, na asistenciju Davida Pizara. Drugi gol postigao je Perota u 66. minutu, a pobedu potvrđuje Tadei u petom minutu sudijske nadoknade.

Fiorentina je savladala Udineze sa 2:0 golovima Režinalda i Pacinija, dok je Sampdorija bila bolja od Askolija zahvaljujući pogocima Mađija i Frančeskinija.

Torino i Palermo su prepustili bodove gostima. Ređina je trijumfovala u Torinu sa 2:1 a dvostruki stelac bio je Rolando Bjanki. Gol za domaće postigao je je Đanluka Komoto. Empoli je golom Almirona slavio na Renco Barberi i sada je četvrti na tabeli.

Na meču između Atalante i Lacia nije bilo golova, a remi je viđen i na Sardiniji gde su Kaljari i Sijena odigrali 2:2. Gosti su poveli golom Korvije, domaći preokrenuli preko Kaponea i Suaza, a bod Sijeni donosi Kodrea osam minuta pre kraja. Mesina i Katanija su odigrali nerešeno - 1:1.

Inter je prvi na tabeli sa 60 bodova, Roma je treća sa 49, dok Palermo zauzima treću poziciju sa 42 boda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.