Izvor: Glas javnosti, 22.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda zalivena krvlju

Najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj definitivno je Turska. Ekipa Fatiha Terima je posle horor završnice produžetaka i penal trilera pobedila Hrvatsku i plasirala se u polufinale gde je čeka Nemačka. U nezaobilaznom šenlučenju posle pobede nad Hrvatskom u Gaziantepu je ubijen navijač Turske. On je stradao od zalutalog metka, dok je širom Turske još 16 lica lakše ili teže ranjeno!

Nereda je bilo i u Beču posle meča gde su pokušali da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sukobe navijači dve selekcije, a problema je bilo i u BiH, najviše u Mostaru, gde je više desetina ljudi povređeno u sukobima Hrvata i muslimana. Među povređenima je 16 policajaca, nekoliko novinara i fotoreportera, a uhapšeno je 16 osoba. U sukobima u Stocu, koji su počeli već na poluvremenu utakmice, povređena su tri policajca, a privedeno je osam osoba. U Čitluku je povređena jedna osoba, a četiri privedene, u Čapljini je povređen jedan policajac i uhapšeno pet osoba, dok je u Bugojnu demolirano nekoliko ugostiteljskih objekata u vlasništvu Hrvata. Pobeda Turske proslavljena je burno, ali bez incidenata u Zenici i Sarajevu i ostalim gradovima sa većinskim stanovništvom islamske veroispovesti.

Naravno slavlje ne prestaje u Turskoj. Uspeh Terimovih pulena dobija na značaju jer je izvojevan sa samo 15 igrača! Naime, zbog povreda i suspenzija čak osmorica turskih reprezentativaca nisu konkurisali za sastav tima, a ni u polufinalu situacija neće biti ništa bolja jer se u konkurenciju vraća samo Mehmet Aurelio. Ipak, sada svi u Turskoj očekuju da njihovi ljubimci mogu do finala.

Hrvatski mediji su razočarani eliminacijom „kockastih“ sa EP, a glavni krivac za poraz je sudija Roberto Roseti, koji je, po njihovom mišljenju trebalo da svira kraj meča odmah posle gola Ivice Klasnića.

- Da smo mi dali gol u poslednjoj sekundi Turci bi rekli da je nepravda. Kakav gol je frajer dao?! - nije mogao da se „opasulji“ hrvatski selektor Slaven Bilić - Ništa ne zameram igračima. Nezadovoljni smo jer zaslužili smo da prođemo. Penale su pucali igrači koji su hteli, a to je uvek lutrija. Svi veliki igrači su ih promašivali. Desi se grč u nogama, pad koncentracije, panika...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.